Vorige week zaterdag speelde ons team tegen Gouda JO19-1. Met goede hoop togen we naar de club op het Groenhovenpark, met hoge verwachtingen na het goede spel tegen koploper ONA, maar we kwamen van een koude kermis thuis. Gouda JO19-1 bleek een maatje te groot. Gouda wist maar liefste 7 keer te scoren, waarbij wel aangemerkt moet dat ons team in de tweede helft vaak met minder mensen op het veld stond (door flinke blessures en een gele kaart).

Binnen een tijdsbestek van 10 minuten had Gouda al 4 goede kansen gehad, maar die werden alle om zeep geholpen. In de 13e minuut kreeg Gouda 2 enorme kansen om de score te openen, maar keeper Lars Stafleu wist even zo vaak met zijn voeten redding te brengen op de inzetten van dichtbij. Na 15 minuten was er de eerste mogelijkheid voor FCO. Tim van Hoorn veroverde de bal op het middenveld en schoof de bal door naar Jasper Kooman, maar die zag zijn schot een metertje over gaan. Gouda bleef druk zetten en dat resulteerde in een paar goede kansen, maar de afwerking aan Goudse kant liet te wensen over. In de 23e minuut was het wel raak, een Goudse middenvelder kon door stomen en haalde van 24 meter verwoestend uit in de linkerbovenhoek (1-0, 23.) Onze inval-spits Dyron Maat was even later dicht bij de gelijkmaker, diep gestuurd door Jasper kwam hij voor de keeper, maar een verdediger wist op het laatste moment redding te brengen. 10 minuten voor rust kwam Gouda op een grotere voorsprong. Een mooie aanval werd van links verplaatst naar rechts en de rechtsbuiten legde de bal netjes terug op de spits, die de bal controleerde en in de verre hoek scoorde (2-0, 35). FCO probeerde daarna de aansluiting te vinden, er waren een paar goede voorzetten, die soms ternauwernood door de Goudse defensie konden weg gewerkt worden, maar het gewenste resultaat bleef uit.

De tweede helft begon in mineur. Een foutje achterin bezorgde de bal bij de snelle rechtsbuiten en die wist het net simpel te vinden (3-0, 46.) Stijn Slager was vlak daarna kansrijk, maar hij kon de voorzet van Tim van Hoorn net niet intikken. Bij de daaropvolgende aanval van Gouda was het wel weer raak, Tim Alles kopte, na een voorzet vanaf de zijkant, onbedoeld de bal in de voeten van een tegenstander en die wist daar wel raad mee (4-0, 49.) Een minuut later zorgde een vrije trap van Jasper K voor verwarring in de Goudse zestien. Tim van H kopte in, maar de bal werd nog voor de doellijn weggetrapt. In de 62e minuut bereikte een goede voorzet van Jasper K Tim van H, die zijn tegenstander goed uitkapte, maar zijn inzet naar de verre bovenhoek nog gered zag worden. 20 minuten voor tijd was Jasper zelf dicht bij een doelpunt. Na zijn tegenstander omspeeld te hebben schoot hij tegen de uitlopende doelman op. Tim Alles legde even daarna zijn tegenstander te hard tegen de vlakte en werd bestraft met een gele kaart een bijbehorende tijdsstraf van 10 minuten. Na een paar kansen gemist te hebben, wist Gouda de overtalsituatie uit te buiten. Zij hadden nog kans op het kampioenschap en probeerden het doelsaldo op te vijzelen. In de 78e minuut wist de spits een voorzet van rechts goed te controleren en zijn schot in de verre hoek was Lars te machtig (5-0, 78.) In de laatste minuten van de blessuretijd wist Gouda nog twee keer te scoren. Oudewater stond weer met 10 man, door het uitvallen van Jurrian Goudriaan en aanvoerder Peter Oudshoorn. De verdediging wist in de 91e minuut een voorzet niet goed te verweken en de voorzet werd wederom in de voeten van een tegenstander gekopt en die wist van dichtbij de zesde Goudse goal te scoren(6-0, 92.) Een minuut later werd de eindstand bereikt; een voorzet werd hard ingekopt, Lars wist nog te redden, maar tegen de rebound had hij geen verweer (7-0, 93.)

Na deze kansloze nederlaag in Gouda wachtte ons team een doordeweekse wedstrijd tegen het Jodan Boys 19-4. Deze tweede wedstrijd tegen een Goudse club in een week tijd vond plaats op woensdagavond 16 mei om 19.30 uur. Eigenlijk stond deze wedstrijd ingepland voor zaterdag 19 mei, maar op die datum kon de tegenstander kennelijk geen team op de been krijgen. Het verschuiven leverde aan Oudewaterse kant weer problemen op, 5 spelers konden niet aanwezig zijn wegens examenperikelen. Gelukkig wist leider Joop uit diverse teams (JO19-1, JO19-3 en JO17-1) aanvulling te vinden, zodat er met 11 spelers en 3 reserves gestart kon worden. Jasper Kooman kon pas de tweede helft zijn opwachting maken, maar zette de wedstrijd al snel naar zijn hand.

Uw verslaggever zat voor de wedstrijd lekker op een bankje van een slechte gewoonte te genieten, toen hij de Gouwenaren aan zag en hoorde komen lopen. “Als we ooit punten kunnen pakken, dan is het vanavond”, hoorde bij zeggen. Na de zware nederlaag tegen Gouda dichtten de tegenstanders uit Oosterwei zich wel een kans toe. Helaas!

Met een steeds harder aanwakkerende wind in de rug begon het team aan de wedstrijd. FC Oudewater begon goed aan de wedstrijd. Dyron Maat stuurde linkermiddenvelder Mike Paulus diepe, diens voorzet kon nog net bij de eerste paal worden weggewerkt. 2 minuten later was Mike zelf kansrijk, op de achterlijn speelde hij zijn tegenstander door de benen, maar zijn schot werd door de keeper gestopt. En de rebound werd door Nick Henkes recht in de handen van de keeper geschoten. Laatste man Peter Oudshoorn (weer hersteld van zijn blessure) kopte even later een corner van Stijn Slager in, maar de bal werd van de doellijn gered. Jur Anbergen was even later gevaarlijk. Diep gestuurd door Nick H zag hij zijn schot op de vuisten van de doelman eindigen. In de 25e minuut liet Jodan Boys de eerste kans noteren, de linksbuiten ging zijn man voorbij, maar zijn schot was geen probleem voor keeper Lars. Even later was Koen in de gelegenheid om te scoren maar zijn inzetten, na een voorzet vanaf links van Dyron, werden beide gekeerd door de keeper. In de 23e minuut werd Carlo van Dijk gevonden, na het uitkappen van zijn man, zag hij zijn schot net voorlangs gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Jodan Boys beter in zijn spel, een kwartier voor rust kon Tim Alles nog net op de doellijn redding brengen, na aan voorzet van de linksbuiten en de inzet van de spits. In de 35e minuut kreeg FCO een geweldige kans om de score te openen. Een mooie aanval over de linkerkant belandde uiteindelijk helemaal op links bij Dyron, die legde terug op Mike, die in de verre hoek in schoot. Het leek te worden, maar op heet laatste moment wist een verdediger met zijn knie de bal van richting te veranderen, waardoor het geen doelpunt, maar een hoekschop werd. Even later was Mike weer het eindpunt van een Oudewaterse aanval, maar zijn halve omhaal ging een metertje over. Na nog een goede kans voor Carlo, die de bal net naast tikte, na een voorzet werd de rust bereikt met een ietwat teleurstellende 0-0 stand.

De tweede helft begon met een hoofdrol voor de net gearriveerde Jasper Kooman. Hij gaf een mooie steekpass op Carlo, die tikte de bal langs de keeper, maar helaas te hard, zodat hij de bal over de achterlijn zag lopen. Niet vel later was Lucas Snoek dicht bij zijn eerste doelpunt in de JO19-2. Een verre voorzet van Jur G belandde op zijn hoofd, maar hij kon er niet de goede richting aan geven. In de 51e minuut kon Carlo en voorzet van links van Danny Zuiver net niet de goede richting geven, waardoor zijn kopbal net over de lat verdween. In de 55e minuut viel de verlossende 1-0. Een verre vrije trap van Nick zeilde net over het hoofd van een verdediger recht in de voeten van Jasper k, en die drukte netjes af in de benedenhoek (1-0, 55.) Jodan Boys bleef af en toe gevaarlijk counteren en dat leidde in de 60e minuut voor de gelijkmaker. Een voorzet werd in eerste instantie door Niels van Winden weggewerkt, maar kwam in de rebound in de voeten van de spits, die wist te scoren (1-, 60.) Vanaf de aftrap zocht FCO de aanval en dat resulteerde gelijk in een doelpunt. Koen van Winden vond Lucas Snoek en die krulde de bal mooi in de rechterbovenhoek (2-1, 62). 5 minuten later werd de voorsprong vergroot. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk bij Jur Anbergen, maar zijn schot werd met de nodige moeite gestopt. Jur kwam weer in balbezit, legde de bal af op Jasper en diens schot was de doelman te machtig (3-1, 67.) Jodan Boys was in het restant van de wedstrijd nog eenmaal gevaarlijk, na een corner werd de bal hard op de binnenkant van de paal geschoten. Het slotakkoord was voor FC Oudewater. Danny Zuiver veroverde op het middenveld de bal op zijn tegenstander, stuurde Carlo diep en die scoorde door de benen van de keeper (4-1, 79.) In de laatste minuten van de wedstrijd was de spanning eraf, beide teams lieten hun verdedigers aanvallen en de aanvallers verdedigen. Dat leverde nog bijna een 5e goal voor FCO op, maar Niels van Winden wist het net `net` niet te vinden.

Ons rest nog 1 wedstrijd in deze competitie, zaterdag 26 mei om 11.30 uur spelen we onze laatste wedstrijd uit bij Ammerstol.