Spelerspas

Ieder lid van de KNVB die op de peildatum van het seizoen de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt is verplicht vanaf het begin van het seizoen een geldige spelerspas hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor oudere spelers. De peildatum is 31 december. Vroeger was dat een pas zoals een bankpas, maar dan met en pasfoto erop. Tegenwoordig is de spelerspas digitaal en onderdeel van de wedstrijdzaken app. Zodra een speler op het wedstrijdformulier (ook via de wedstrijdzaken app) is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter.

Die pas wordt dus automatisch gemaakt en beschikbaar gesteld voor de scheidsrechter. Op andere plekken, bijvoorbeeld voetbal.nl, kan hij ook getoond worden, maar dat kan alleen als de speler daarvoor toestemming heeft gegeven. Het privacy-niveau staat standaard op afgeschermd. Je ziet dan niets, alleen de term “Afgeschermd”. Het clublid kan dat veranderen in: Alleen de naam of Met naam en foto. De club kan die verandering niet aanbrengen. Bij spelers jonger dan 16 jaar moet de ouder dat doen. Het emailadres van die ouder moet dan wel op de goede plek op de lidkaart staan. Meer informatie staat in het artikel over het KNVB-account.

Het uploaden van de foto kan gedurende het hele seizoen. Het veranderen kan alleen in de periode 1 juli t/m 31 oktober. Dit kan per seizoen verschillen, maar meestal klopt dit wel. Het vervangen van de foto in de periode 1 november t/m 30 juni kan alleen door de KNVB gebeuren.

Behalve de speler (of de ouder bij spelers onder 16 jaar) kan ook de teammanager of de ledenadministratie van onze club de foto toevoegen.

De scheidsrechter controleert de spelerspassen via zijn/haar KNVB-account in de wedstrijdzaken app.

Mocht een foto niet beschikbaar zijn, dan moet de speler zich op een andere manier legitimeren.

Omdat de foto dient voor legitimatie heeft de KNVB het liefst een duidelijke portretfoto. Het hoeft geen officiële pasfoto te zijn, maar wel eentje die er in de buurt komt.

Met vragen kan je altijd bellen of mailen naar onze sportlinkbeheerder:

Jos den Held; tel.: 0348-417211; email: josdenheld@ziggo.nl