Spelregelbewijs

Ieder lid dat meedoet aan KNVB-wedstrijden en die op de peildatum van het lopend seizoen (31 december) de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt is verplicht het KNVB-spelregelbewijs te halen, zodat die speler het seizoen erop beschikt over zo’n bewijs. De KNVB hoopt daarmee te bereiken dat de spelers in het veld beter begrijpen waarom een scheidsrechter fluit voor een overtreding. De spelers zijn dan beter in staat overtredingen (bijvoorbeeld buitenspel) te voorkomen.

Hoe kom je aan zo’n bewijs?

De KNVB heeft een speciale website opgericht: www.voetbalmasterz.nl. De z is geen tikfout.

Op deze site kan iedereen (dus ook niet-leden) oefenen met diverse spelsituaties. Als je genoeg hebt geoefend en een certificaat wil halen, moet je wel lid zijn van de KNVB en een geldig KNVB-account hebben. Ieder lid van onze club is automatisch lid van de KNVB, met uitzondering van de donateurs. Voor het KNVB-account moet je zelf zorgen. Zie hiervoor het artikel over het KNVB-account.

Na het inloggen op www.voetbalmasterz.nl kan je de toetsen en de eindtoets gaan maken. Bij voldoende scores kan je het certificaat downloaden. Op je lidkaart komt dan de vermelding dat je het spelregelbewijs hebt gehaald.

Naast deze verplichting staat het ieder KNVB-lid vrij zo’n spelregelbewijs te halen. Nu zijn er nog veel senioren die niet onder deze regeling vallen. Het kost niets en je krijgt zeker een aantal eyeopeners voorgeschoteld.

De spelers die het lopend seizoen verplicht zijn het bewijs te halen krijgen een bericht van de Jeugdafdeling van onze club of hebben dat al gehad.

Mocht het inloggen op voetbalmasterz.nl niet lukken, neem dan even contact op met onze beheerder van sportlink:

Jos den Held; tel.: 0348-417211; email: josdenheld@ziggo.nl