KNVB-account

Ieder lid van de KNVB kan een KNVB-account aanmaken. Dat account is handig bij apps als Wedstrijdzaken en Voetbal.nl. Ook is het geldig bij de website www.voetbal.nl en www.voetbalmasterz.nl. Deze laatste site is voor het halen van het spelregelbewijs. Hierover staat meer informatie bij het artikel over het spelregelbewijs.

Account maken
Een KNVB-lid maakt het account aan met zijn/haar e-mailadres dat in Sportlink (dus de clubadministratie) vermeld staat als het hoofdadres, het zogenaamde primaire adres. Een wachtwoord maak je zelf aan.
Deze registratie kan je doen via de wedstrijdzaken app of via voetbal.nl.  Ook de site voetmalmasterz.nl geeft die mogelijkheid.

Foutmelding e-mailadres
Als bij de registratie de melding komt dat het e-mailadres niet bekend is bij de KNVB, dan betekent dat, dat het adres niet voorkomt als primair adres op een van de lidkaarten.
Ieder lid van FC Oudewater is automatisch lid van de KNVB, behalve de donateurs.
Mocht die melding tevoorschijn komen, neem dan even contact op met onze sportlinkbeheerder, zie onderaan dit artikel.

Jeugdspelers
Bij jeugdspelers is het even uitkijken geblazen. Bij velen van hen staat als primair e-mailadres het adres van een van de ouders vermeld. Die ouder maakt dan het account en is dan voor de KNVB het jeugdlid. Het komt ook voor dat in het veld voor het primaire adres het e-mailadres van het jeugdlid staat. Dan hoort het account bij het jeugdlid. In beide gevallen kan het account worden gebruikt.

Voetbal.nl is toch iets anders
Wanneer het KNVB-account wordt aangemaakt bij voetbal.nl dan verschijnt nooit de melding “E-mailadres niet bekend”. Als voetbal.nl het adres niet vindt als primair adres op een van de lidkaarten, dan wordt het account toch aangemaakt. Het is dan echter geen KNVB-account, maar en toeschouwers-account. Zo’n account geeft minder mogelijkheden naar de club toe.

Jeugdspelers onder 16
Bij spelers onder 16 jaar geldt i.v.m. de privacywetgeving dat gegevens aanpassen op de lidkaart, zoals het uploaden van een foto, niet door de jeugdspeler zelf mag worden gedaan. Dat mag wel gebeuren door de ouder die met e-mailadres vermeld staat als ouder/verzorger.

Als die ouder met hetzelfde e-mailadres een KNVB-account heeft kan hij/zij ook bij de gegevens van het kind komen. Als die ouder geen KNVB-account heeft, maar met dat ouder/verzorger-adres wel een account bij voetbal.nl (als toeschouwer dus) kan hij/zij ook bij de gegevens van het kind komen.

In alle gevallen moet er worden gekeken bij Menu – Instellingen.

Met vragen kan je altijd bellen of mailen naar onze sportlinkbeheerder:

Jos den Held
Tel.: 0348-417211
E-mail: josdenheld@ziggo.nl