Vrijdagavond 27 oktober was het weer zover, de laatste 7×7 voetbalavond van de najaar reeks.
En zoals gebruikelijk wordt deze bij FC Oudewater gehouden.
Bij 7×7 voetbal staan sportiviteit en gezelligheid voorop. Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen en ook de 55+ leeftijd is geen belemmering.

Bij aankomst was er voor iedereen zoals gewoonlijk weer een sponsorbakkie.
De 12 deelnemende teams waren ingedeeld in 3 poules van 4.
In poule A waren de 2 teams van FC Oudewater ingedeeld samen met PVCV en vv Montfoort.
PVCV werd na 2x winst en 1 gelijkspel 1e van de poule en verdiende daarmee een kannetje bier welke uitstekend door het vrijwillige barpersoneel werd geschonken.
FCO 2 werd o.a. door een zwaar bevochten 4-2 overwinning op FCO 1 zeer knap 2e. En FCO 1 eindigde als 3e net voor hekkensluiter vv Montfoort.

Het sportieve gedeelte werd afgesloten met een penalty competitie.
Hierbij moesten alle teams één speler afvaardigen die om de beurt een penalty namen. Wanneer een speler miste was het betreffende team uitgeschakeld en zo bleven er steeds minder teams over.
Uiteindelijke winnaar hierbij werd vv Montfoort waarbij oud Unio speler Joost v A. zijn hoofd het meest koel wist te houden.

Na de prijsuitreiking volgde een super loterij die aan elkaar gepraat werd door Ruud van den H. en Harry S. Alle deelnemende leden van FCO zorgden dat er mooie en vaak zeer originele prijzen gewonnen konden worden met als hoofdprijs een fraaie kunstkerstboom van 2.10 meter.

Als klap op de vuurpijl was er deze keer een artiest geregeld. De uit Harmelen afkomstige Michiel Ruijter zong vele bekende liedjes (o.a. zijn hit ‘Leun op mij’) waardoor het een zeer gezellige avond werd. Het feest ging door tot in de vroege uurtjes waarbij er, voornamelijk door de Oudewaterse mensen, een cooling down op de dansvloer gehouden werd. Ook de vrouwelijke supporters hadden het erg naar hun zin en konden het niet nalaten om op de tafels te dansen.

Mede namens alle vrijwilligers is de 7×7 voetbalavond weer zeer geslaagd en dus voor herhaling vatbaar.

Wanneer er ex-voetballers of mensen van boven de 35 jaar van gezelligheid en sportiviteit houden en geïnteresseerd zijn geworden of overwegen om (weer) een balletje te willen gaan trappen dan zijn ze uiteraard welkom.
Vanaf maart 2018 start de voorjaars reeks weer.