Schipluiden – Oudewater 0 – 1

Over de tegenstander van vandaag gastheer Schipluiden kun je kort zijn, zelfs tegen een matig spelend Oudewater kon dit elftal geen enkele vuist maken. De kansen waren over de volle 90 minuten dan ook op een hand te tellen. En dan hebben we het niet eens over echte kansen. Een matig spelend Oudewater verzuimde feitelijk om het echt af te maken, de bezoekers kregen hier best wel mogelijkheden voor, maar deden niet datgene dat hun trouwe supporters graag zouden zien. Het enige waar de Westlanders de mannen uit Oudewater mee overtroffen was het aantal gele kaarten en dat was terecht, alleen de “vlagger” van de thuisclub had ook een gele kaart verdiend voor het extreme thuisvlaggen, maar ja daar bestaan nog steeds geen sancties op.

Dit keer waren de eerste minuten zonder twijfel voor de Oudewaternaren. Kans op kans deed zich voor maar er werd geen gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden. Tim Goes, Bart Griffioen en Sven Rietveld faalden vooralsnog in de afronding. Het eerste oprapertje dat keeper Kaj van den Heuvel te doen kreeg was pas na een klein kwartiertje voetbal. Bart Griffioen en Ivo anbergen stonden uiteindelijk aan de basis van, wat later zou blijken, het enige doelpunt. Anbergen’s doorkopper stelde Willem La Lau in staat om de 0-1 binnen te lopen. (30ste min.) Pogingen van  de Schipluidense middenvelder Martijn van Dorp om de bakens te verzetten faalden hopeloos omdat de meeste van zijn medespelers hem niet echt begrepen. De enige  speler die bij de gastheren ook een beetje het niveau haalde was Koen Goebel.

Na de thee werd het spel er niet veel beter op.  Invaller Ali Ahidai viel op door zijn snelheid en doorzettingsvermogen. Doelman Boks door zijn irritante houding tijdens de wedstrijd  en de “vlaggenist” dus door zijn niet al te sportieve wijze van werken. De Oudewaterse aanvallers en middenvelders vielen dus ook telkens weer op door simpelweg de boel niet af te maken. Die ene keer dat het leek te lukken was het doelman Boks die een schot van Sebastiaan Evers van de doellijn weg werkte.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Bob Appels, Joost Miltenburg (Bram Noordman), Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Tim Goes (Wouter van Sprundel), Ivo Anbergen, Willem La Lau (Sebastiaan Evers), Sven Rietveld, Bart Griffioen (Mike Rijsbergen).