FC Oudewater – VVSB 2 – 0

Snelheid is een Oudewaters wapen, snel spel en snel scoren. Het is niet bekend of het een record is, maar een doelpunt produceren binnen 38 seconden is wel heel snel. Een tweede doelpunt viel kort na het rustsignaal, er stond toen 1 min. 39 sec. op de chrono’s! De gasten uit Noordwijkerhout van de plaatselijke voetbalvereniging St. Bavo hadden het telkens weer moeilijk om die klappen te verwerken. Het werd uiteindelijk een aantrekkelijke pot voetbal onder de bezielende leiding van de Haagse scheidsrechter Wagner.

Aanvalsgolven

Wervelend was het begin dus. Natuurlijk kun je het eerste Oudewaterse doelpunt ook op het conto van de bezoekende keeper Lex van Rooijen schrijven, zijn poging tot uitverdedigen immers werd door de Oudewaterse aanvoerder Menno Venhof danig verstoord. Het opjagen loonde dus zeer snel (1-0, 38ste sec.). Herhaaldelijk rolden de aanvalsgolven op het Noordwijkerhoutse doel af, eerder genoemde doelman en de centrale verdedigers Jansen en Aartman hadden hun handen vol om het steeds weer dreigende gevaar af te wenden. Diverse Oudewaternaren waren in de eerste twintig minuten heel dicht bij een doelpunt, veelal na soms oogstrelend spel, maar telkens weer kwam dat laatste tikje net niet. Eerst rond de 25ste minuut moest de thuisgoalie Bart Meuleman in actie komen om Koen Damen van scoren af te houden, ook pogingen van Guus Verver en Stefan Immerzeel werden door de stoïcijnse doelman verijdeld. Het antwoord van Oudewater kwam echter weer snel, een tikkie-takkie combi tussen Tim Goes en Menno Venhof was er een om van te smullen, de Oudewaterse aanvoerder zag echter het leder tergend langzaam langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. De aanvallen waarbij en Nick van den IJssel en Bart Griffioen waren betrokken waren ook de moeite waard om naar te kijken. Al met al een leuk schouwspel voor de vele toeschouwers langs de lijn.  Op de valreep zette Meuleman nog een keer zijn vingertoppen tegen een inzet van de snelle Guus Verver. Een prima eerste helft van twee goed voetballende ploegen.

Weer een snelle

Thee met of zonder smaakje of gewoon Oudewaters water waren de ingrediënten die in de kleedkamer van de gastheren werden gebruikt. Het was in ieder geval genoeg om weer een razende start te creëren, binnen 1 min. en 40sec. lag de bal weer in het doel van de tegenstander en weer was het aanvoerder Venhof die er voor tekende (2-0, 47ste min.). Hierna probeerde VVSB het over een andere boeg te gooien en een enkele keer waren ze ook dicht bij een tegendoelpunt, met name de nummer 11 Verver probeerde het door gebruik te maken van zijn snelheid. Gelegenheidsverdedigers Mike Rijsbergen en inmiddels good-old Arno Baas gaven geen krimp en anders was daar nog de altijd geconcentreerde keeper Meuleman. Vreemd genoeg werd de veruit beste Noordwijkerhouter Verver gewisseld. Een probeersel van Finn Mossel verdween meters naast het Oudewaterse domein, dat lot was ook een schot van de mee naar voren getrokken Jaap Aartman beschoren.

Met nog wat wissels in het laatste kwartier probeerde de Oudewaterse leiding een aantal moegestreden spelers wat rust te geven, niemand kan namelijk ongestraft 2x drie kwartier vol gas blijven geven en dat laatste deden echt alle spelers op het overigens prima geprepareerde grasveld. Een van de invallers was de pas 16-jarige Thomas Hoogenboom die zich probleemloos aanpaste. De punten bleven terecht in Oudewater, ze lieten net iets meer zien dan de overigens ook prima tegenstander VVSB.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Joost Miltenburg, Arno Baas, Simon La Lau, Ivo Anbergen, Nick van den IJssel, Menno Venhof, Bart Griffioen (Lars Janmaat), Mike Rijsbergen, Tim Goes (Thomas Hoogeboom), Niek Sluijs (Bob Appels).

Het doelpunt van Rhys Vervloet, onze pupil-van-de-week, was ook een uiters fraaie! We gaan in de toekomst vast veel meer van Rhijs horen !