FC Oudewater – Be Fair  5 – 0

Eventjes dreigde de wedstrijd voor de gastheren er net zo uit te gaan zien als de vorige week gespeelde wedstrijd, deze was ondanks de winst volgens supporters “niet-om-aan-te-gluren”. Het eerste kwartier van de Oudewaternaren tegen de gasten uit Waddinxveen leek ook nu inderdaad nergens op. In die fase zou o.a. een schot op de paal door Wilfred Smit een wake-up-call zijn voor de Oudewaternaren.

Matig begin dus

Wel was er al snel een uitgesproken kans voor de thuisploeg om op voorsprong te komen, Sven Rietveld kon namelijk tot driemaal toe de brilstand op het scorebord  wijzigen, hij weigerde hier echter om aan mee te werken. Bij zijn eerste poging verdween de bal langs die kant van de paal die niet gewenst werd en een paar minuten later kwam hij een teenlengte te kort. Ook een samenspel met Bob Appels en Nick van den IJssel werd niet positief afgerond. Overigens zou de met nummer 12 spelende Oudewaternaar zich gedurende de rest van de wedstrijd uitstekend revancheren en uitgroeien tot één van de uitblinkers. Nog een keer werd de Oudewaterse verdediging wakker geschud, een hard Waddinxveens schot moest door doelman Meuleman uit het “zesje” worden getikt. Hierna ging de Oudewaterse machine eindelijk weer een beetje lopen. Rietveld opende de aanval via de linkerkant en deponeerde de bal op de pantoffel van medeaanvaller Van den IJssel. Met de rug naar het doel staande draaide deze in een beweging aannemend en schietend het leder tegen het vijandige net (1-0, 28ste min.) De volgende voorzet van Rietveld belandde op het hoofd van aanvoerder Venhof, die knikte maar net naast. Ook dit “falen” van de Oudewaterse captain zou hem later ruimschoots vergeven worden. In de 35ste minuut was het weer raak, met opnieuw een voorzet van Rietveld waarbij dit keer linkerverdediger Jesper van der Zwart hard raak schoot (2-0). Een boogballetje van Simon La Lau eindigde in de grijpgrage handen van keeper Robbert Plug. Overigens was het de eerder genoemde Van der Zwart die een van de weinige aardige spelers bij Be Fair, Wilfred Smit, aan banden legde.

Een heuse hattrick

Direct na rust was het al bijna 3-0, maar zowel Van den IJssel als Rietveld had het vizier niet op scherp staan. Pogingen van de Waddinxveense technische staf om het tij te keren via o.a. diverse wissels bleken niet te lonen. Geert Koren stelde alles in het werk om in ieder geval meer grip op het middenveld te krijgen, het bleek echter vechten tegen de bierkaai. De Oudewaternaren bleven heersen en zouden dat ook in doelpunten omzetten. Bij een doelworsteling in het zestienmetergebied belandde de bal voor de schietgrage voeten van Menno Venhof, zijn schot was kogelhard (3-0, 67e min.). De desinteresse straalde er inmiddels vanaf bij Be Fair, van de eens zo lastige tegenstander was niet veel meer over. Bart Griffioen was de aangever bij het volgende doelpunt, Venhof toverde een uiterst fraai stiftballetje, de schrik voor iedere doelman, van zijn rechter en tekende voor 4-0 (78ste min.). Inmiddels was het Oudewaterse spel tot heel gaaf verheven, een genot om naar te kijken! En Be Fair? Wel die bakten er eigenlijk helemaal niets van, Oudewater liet ze gewoon ruim een uur niet in hun spel komen en dat was ook een grote verdienste vandaag. Als kers op de taart kwam kort voor tijd een heuse hattrick tot stand, wie anders dan Menno Venhof maakte de 5-0 (82ste min.).Een publiekswissel was zijn verdiende loon. Met nog een wedstrijd te gaan, op 20 november, kan alleen FC Oegstgeest de gang naar de eerste periodetitel nog verstoren. Nu eerst op naar Hellevoetsluis voor de beker.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Simon La Lau (Mike Rijsbergen), Ivo Anbergen, Nick van den IJssel (Tim Goes), Menno Venhof (Thomas Hoogeboom), Bart Griffioen, Sven Rietveld, Niek Sluijs (Nick Wiltenburg), Bob Appels (Sebastiaan Evers).

 

Het doelpuntenfestijn werd opgestart door onze weekpupil James van Beek, zijn doelpunt tegen de Waddinxveense doelman was werkelijk van grote klasse! Ga zo door James !