Gouda – FC Oudewater 1 – 4

Met in het achterhoofd dat de immer lastige tegenstander Gouda het ze wel eens moeilijk zou kunnen maken, de laatste wedstrijd was het 6-5 voor de Gouwenaren, moest de koploper in de 3e klasse A zijn status waarmaken en winnen om in ieder geval de kans op de eerste periodetitel te behouden. Medekandidaat FC Oegstgeest zou vandaag immers het Nieuwkoopse varkentje wel even wassen en zou dan met nog een inhaalwedstrijd tegoed ook voor die eerste titel opteren. Bob den Hollander, de aanvoerder van Oegstgeest, zorgde er echter mede voor dat de twee gele kaarten dus rood die hij ontving aan de basis stonden van een nederlaag tegen het toch middelmatige Nieuwkoop. Oudewater faalde niet en pakte verdiend drie punten en de eerste periodetitel.

Andere shirts

Hoe belangrijk zijn de kleuren, wel de referee van dienst keurde in principe het Oudewaterse reservetenue af, hij vond het oranje niet genoeg afwijkend van het Gouda shirt. Gouda dus uiteindelijk in het wit en de bezoekers opereerden aldus als het andere “Oranje”.  Het verdere fluiten en/of interpreteren van de leidsman was in de eerste helft prima, echter in deel twee maakte hij er echt een potje van, was toch jammer.

Drie keer raak

Binnen een minuut of 7 was het al prijs en kon de jonge Goudse doelman Bram Heikoop (18) de gang naar het net maken. Een fraai doelpunt kwam op naam van Sven Rietveld na een hoekschop en doorkopbal van Niek Sluijs (0-1). Heel eventjes kwamen er wat tegenaanvallen van Gouda o.a. via de snelle linker aanvaller Xander van Riet en Erwin van der Wal, diens schot vloog gevaarlijk voorlangs het Oudewaterse domein. Al snel namen de Oudewaternaren het heft weer in handen om het eigenlijk niet meer los te laten. Met vlagen aardig spelend werden de gastheren in de verdediging gedrukt. Rond de twintigste minuut wist Tim Goes, na een assist van Bart Griffioen, met een leep boogballetje de Goudse goalie te verschalken (0-2). Gouda, nog altijd spelend met de bijna veteranentweeling Hassan en Hoessein Ouahabi, moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen. Kort voor rust was het weer Rietveld die van zich liet spreken, zijn inzet plaatste hij keurig in het Goudse doel, Heikoop verslagen achterlatend. De assist kwam op naam van Menno Venhof, altijd goed voor dit soort momenten, (0-3).

Even wat rommelig

Een onbenullige handsbal binnen de zestienmeter werd gehonoreerd met een strafschop, Van Riet scoorde en de 1-3 kwam op het scorebord (min.47). Vervolgens werd het allemaal wat rommelig, mede door de matige leiding maar ook het vertoonde spel van met name de bezoekers viel ver terug in kwaliteit. Gelukkig voor de weinige aanwezige toeschouwers duurde dat niet zo heel lang en zou Oudewater weer snel de draad oppakken. Echter het Goudse houtwerk verdedigde stevig mee. Tot zeker driemaal toe kwam het leder terug van de paal en/of de lat, dit tot grote treurnis van onder andere Venhof en Griffioen. In minuut 70 was het dan toch weer raak en wie anders dan aanvoerder Menno Venhof was de dader, zijn doelpunt (1-4) was van uitermate grote klasse, een soort halve omhaal. Na nog een aantal wissels klonk het eindsignaal, werden de driepunten en de periodetitel ingepakt en de terugreis naar Oudewater begonnen waar het waarschijnlijk nog lang onrustig bleef. Dat invaller Rayan Chazavizadeh op de valreep nog met rood kon vertrekken was voor de statistiek. Gouda dat gewoon kwaliteit te kort komt moet ontzettend oppassen niet in de gevarenzone terecht te komen, Oudewater daarentegen heeft het vizier gezet op het behoud van de eerste plaats.

 

Opstelling Oudewater: 

Bart Meuleman, Walter van der Neut, Bob Appels (Ties van de Werf), Niek Sluijs, Jesper van der Zwart, Simon La Lau (Lars Janmaat), Tim Goes (Willem La Lau), Ivo Anbergen, Menno Venhof, Sven Rietveld, Bart Griffioen.