BeFair – FC Oudewater 0 – 2

Zo’n drie kwartier leefden spelers, staf, supporters en pers in onzekerheid of de wedstrijd wel door zou gaan. De betrokken leidinggevende was, naar later bleek, betrokken bij een verkeersongeval. De onvrede in het Waddinxveense clubhuis voerde dan ook de boventoon, er was immers geen melding c.q. telefoontje binnengekomen met betrekking dat deze verlating! Maar inderdaad beter laat dan helemaal niet, het inhalen op doordeweekse avonden is ook niet altijd prettig!

Onrust in Waddinxveense gelederen

Al in het beging van het treffen stookten de Oudewaterse verdedigers onrust in het Waddinxveense doelgebied. Het was daardoor dan ook erg onrustig in de verdediging o.l.v. doelman Thomas Roest. Achtereenvolgens konden de bezoekers worden afgestopt door het shirtje trekken van Mohamed el Azzouti, het ontbreken van een afronder na een fraaie actie van Sven Rietveld, het rakelings over koppen van Menno Venhof en het blokken door een Waddinxveens been bij een poeier van dezelfde speler. Het torpederen van genoemde Oudewaterse aanvoerder was net iets te veel van het goede en de bal ging op de stip. Simon la Lau wist hier wel raad mee (23ste min. 0-1). Een behoorlijke serie leuke aanvallen deed het vermoeden op komen dat er wel eens veel doelpunten zouden kunnen vallen. Het zou later blijken minder waar te zijn, de aanvoer was er wel, ook af en toe het leuke spel, maar de afronding faalde. Slechts een echt schot van de Waddinxveense spits Haitan el Harti kon de Bart Meuleman enigszins verontrusten.

 

Overbodig geel en wegsturen

Het nemen van een vrije trap, terwijl de scheidrechter had aangegeven hiermee te wachten leverde Sven Rietveld een gele kaart op. Het doelpunt dat gescoord werd was dus ook niet geldig. Vooralsnog heeft Rietveld dit natuurlijk niet opzettelijk gedaan, wellicht heeft hij het “wachtteken” niet meegekregen, maar om dan in deze sportieve wedstrijd gelijk een kaart te geven ……….

Ook de Waddinveense trainer moest het ontgelden wegens het coachen van buiten zijn gemarkeerde dugoutvak, hij moest het veld verlaten! In beide gevallen was een ieder het er over eens dat een bezwerende vinger meer dan genoeg geweest was.

 

Iets beter begin BeFair

Na een “bijna” doelpunt van Menno Venhof in de 46ste minuut toonden de gastheren iets meer durf en poogden hun tegenstander wat meer onder druk te zetten, het zag er best belovend uit, maar uiteindelijk bracht het BeFair niet dat waar het op hoopte en pakte de Oudewaternaren de draad weer op. Er kwamen weer kansen te over, maar vooralsnog wisten Tim Goes, kopbal geblokt, Venhof en Griffioen het net niet te vinden. Een tegenaanval van BeFair zag er even gevaarlijk uit toen er over rechts uitgebroken werd, Meuleman klaarde echter de klus buiten de zestien overigens. Een vrije trap hierna werd over een Oudewaters driemans muurtje en over het doel heen gewerkt. Om twee minuten over vijf scoorde invaller Nick van den IJssel uiteindelijk de verdiende 0-2 en twee minuten later leek het erop dat kort voor het eindsignaal collega invaller Wouter van Sprundel vanaf de stip hetzelfde zou doen, hij en een ieder langs de lijn had echter buiten de waard gerekend. Dat was in dit geval doelman Thomas Roest die met een prima safe de 0-3 voorkwam.

Doordat de directe rivalen punten hebben gemorst staan de Oudewaternaren nu soeverein  zeven punten voor op de nummer twee CVC Reeuwijk. De Reeuwijkers staan nu aan kop in de tweede periode met één punt voorsprong op verrassing Nieuwkoop en FC Oudewater dat al een periodetitel op zak heeft.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Walter van der Neut, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Simon la Lau (Sjoerd Wiltenburg), Tim Goes (Nick van den IJssel), Ivo Anbergen, Menno Venhof, Sven Rietveld (Sebastiaan Evers), Bart Griffioen (Wouter van Sprundel), Bob Appels (Joost Miltenburg).