Dit weekend speelde MO19-1 de wedstrijd uit tegen Be Fair. Op het spel stond plaats 4 in de Hoofdklasse voor de MO19-1. De warming up op een klein tussenveldje bleek achteraf een mooier veld dan veld 1 waar de wedstrijd op gespeeld zou gaan worden. Maar goed, hier hebben beide partijen last van.

De wedstrijd begint. En direct volgt er een vlijmscherpe aanval van Be Fair. Maar het vizier stond, gelukkig, nog niet op scherp van de gevaarlijke spits. Na ongeveer een kwartier gaat het opportunistische spel van de gastvrouwen een beetje liggen, en komen de ouderwaterse vrouwen steeds meer in hun spel. Er word prima combinatie voetbal gespeeld, waardoor we regelmatig voor de goal van de tegenstander komen. Na ongeveer 25 minuten komt dan toch de verlossende 0-1 op het bord. Lisanne prikt hem enigszins nonchalant in het hoekje, buiten het bereik van de keeper. Vanaf dat moment is FC Oudewater eigenlijk heer en meester. De spaarzame prikjes die uitgedeeld worden door Be Fair worden daadkrachtig opgelost door onze verdediging en niet te vergeten onze keepster. Nog voor rust volgt de 0-2 door Puck. Een goeie bal in de diepte en de bal prima in het netje geprikt. Na de rust volgen er nog 2 doelpunten van Vera. Beide zeer mooie goals mag ik wel zeggen. Ik denk zo ongeveer na een minuut of 65 volgt uit een van de spaarzame aanvallen van Be Fair de 1-4. Niks aan de hand zou je zeggen. Ware het niet dat redelijk snel daarna een, in mijn ogen, een onterechte penalty volgt. We hebben de beelden nog even terug gekeken op de camera van Annemiek, onze huis fotograaf. Geen penalty!! Maar de verder overigens prima scheidsrechter had toch een andere mening. Penalty onberispelijk binnen geschoten 2-4. Vanaf dat moment pakken we de draad weer op. En volgt er vanuit een corner een kopbal van Fleur, 2-5. Mooi om te zien dat het resultaat van de trainingen zich uitbetaald in de wedstrijden. Hierna voetballen we de wedstrijd zakelijk uit.

Samengevat, prima wedstrijd. Verdiend gewonnen met verzorgt voetbal. Weinig weggegeven, en een mooie positie op de ranglijst.