FC Oudewater – LFC 1 – 2

De eersteklasser uit Leiden zou geen makkelijke middag hebben tegen de Oudewaterse FC. In een uitermate vermakelijke wedstrijd heeft het er lang naar uitgezien dat de thuisploeg met minimaal één punt de middag zou afsluiten, helaas ontbrak een beetje mazzel en wat meer slimheid om de tegenstander te verrassen. Bovendien liepen er bij de Leidenaren een paar uitermate goede voetballers rond. Wat de schrijver dezes betreft was de beste man bij de bezoekers Yasin Ouja, en rustige technisch begaafde speler, heerlijk om als voetballiefhebber naar te kijken. Maar ook aan Oudewaterse kant waren er een aantal spelers die opvielen door hun prima spel. Ondanks het verlies gaan de Oudewaternaren toch door in de bekercompetitie en dit is meer dan verdiend.
In de eerste minuten van de wedstrijd leek Oudewater LFC te willen overrompelen. Aanval na aanval rolde op het doel van de tegenstander af, toch verblikte of verbloosde de Leidse verdediging niet en loste ze het een en ander redelijk kalm voetballend op. Wel moest doelman Moreno Pinas met een uiterst fraaie zweefduik een schot van Ivo Anbergen onschadelijk maken. Bijna was een “kunstje” van Bob Appels succesvol na weer een hoekschop, maar het zat hem niet mee. Appels die overigens in de eerste helft met een blessure zou uitvallen. Na zo’n minuut of twintig was er een opleving aan LFC-kant, drie hoekschoppen op rij werden op variabele wijzen genomen en stichtten telkens weer gevaar. Ook de wat spaarzame uitvallen via de razendsnelle Nabil Hadui zorgden voor het nodige onrust. Toch zou Oudewater als eerste scoren, na te zijn getorpedeerd schoot Sven Rietveld de toegekende strafschop meedogenloos hard binnen ( 1-0, na een half uurtje) Een discutabele vrije trap werd uiteindelijk een assist, Ahmed Vandi scoorde hieruit wel uiterst fraai ( 1-1, 35e min.). Wraak nemen in het voetbalspel is niet toegestaan en dus kon Mounir Faloun met rood vertrekken, wel een ietwat zware straf overigens. Er gebeurde veel in die laatste minuten van de eerste helft. Een prachtige pass van Ivo Anbergen kon door Sven Rietveld net niet worden bekroond met een doelpunt en Nabil Hadui scoorde op zeer mooie wijze de 1-2 (44ste min.).
Na de pauze was het volop genieten van goed voetbal. LFC stond met regelmaat onder zware druk en diverse malen moest er d.m.v. een stevige ingreep erger worden voorkomen. Nick van den IJssel zag doelman Pinas dwarsliggen en een aantal Leidenaren lieten een paar hoogstandjes zien, die ze echter toch wat te ver doorvoerden, maar ook Sven Rietveld probeerde nog een mannetje te veel te passeren. Slechts één keer moest doelman Stan van Raay echt ingrijpen om Hadui de bal van zijn schoen te plukken. Er was enorme pressing richting het Leidse doel, maar Mohammed Zenzen en Virgilio Hagens wisten met veel inzet telkens weer een doelpunt te vorkomen. Het werd een bere spannend slot met een onverdiend einde, waar ook invaller Mees van Ooijen met en kopbal – net naast- vlak voor tijd niets meer aan kon veranderen.

Overigens scoorde Dyenso van den Brink na een flitsende actie een uiterst fraaie goal, hij liet keeper Pinas uiteindelijk kansloos ! Klasse Dyenso !!