FC Oudewater leeft meer dan ooit te voren… wil jij daar in de functie van bestuurslid Marketing en communicatie bij FC Oudewater een belangrijke bijdrage aan leveren? Lees dan verder, deze functie komt nu vrij… en is een van de leukste!

Met een enthousiast team ga je aan de slag om onze mooie vereniging FC Oudewater bij de leden en in de regio op de kaart te zetten. Samen met de andere bestuursleden werk je aan de manier waarop de club zich presenteert. Maar wat betekent dat nou in de praktijk? We nemen je even mee in hoe de functie eruit ziet:

  • Je bent onderdeel van het bestuur van FC Oudewater en stuurt een enthousiast team van drie commissieleden aan. Elk van die commissieleden heeft eigen aandachtsgebieden en brengt zijn/haar specialismen in het team.
  • In het bestuur werk je aan een heldere en duidelijke invulling van de marketing en communicatie van de vereniging. Je helpt in het vertalen van het beleid naar heldere taal naar de leden, ouders van de leden en bijvoorbeeld belanghebbenden in de regio.
  • Op het vlak van marketing werk je met de andere bestuursleden voornamelijk aan het werven van nieuwe (jeugd)leden en het uitdragen van ons credo “Voetbal is voor iedereen” in de regio.
  • Op het vlak van communicatie geldt dat je middels verschillende media zoals Social Media, e-mailings en de website naar alle leden van de vereniging de leden up-2-date houdt van alles wat er reilt en zeilt in de club.
  • De uitstraling van de club, het logo en de drie kleuren rood, wit en blauw: alles wat er mee te maken heeft, daar denk jij in mee; bijvoorbeeld in uitingen in en rond de club, voor evenementen en activiteiten.

“Dat lijkt me een enorm leuke functie! Wie zoeken jullie?”

  • Je hebt affiniteit met marketing en/of communicatie… (maar we hebben aardig wat skills in huis)
  • Je kunt marketing- en communicatievraagstukken goed vertalen in heldere, bondige boodschappen naar de verschillende doelgroepen
  • Je vindt het leuk om samen met de andere bestuursleden na te denken over verdere invulling van het FC Oudewater plan 2.0, waarin we voetbal voor iedereen mogelijk willen maken. Nu en in de toekomst.
  • Je gaat graag aan de slag met een team:  Je staat er namelijk niet alleen voor, met de drie commissieleden heb je een sterk team om je heen die weten “hoe de bal rolt”.

“Dat klinkt als muziek in mijn oren… Maar hoe ziet mijn aandeel in de club er dan uit?”

  • Je vergadert 1 keer in de maand met het bestuur van FC Oudewater
  • Op basis van een duidelijke kalender coördineer je de communicatiemomenten
  • Je coördineert verzoeken voor communicatie / marketing vanuit de bestuursleden en verschillende commissies en werkt deze met het team uit
  • De tijd die je aan de functie besteedt varieert nogal en is afhankelijk van het moment van het voetbalseizoen: van minimaal 2 uur in de week tot 4 uur in de week. We hebben veel geïnvesteerd in het Marketing & Communicatie team en daarmee kun je veel van de taken samen met dit team uitvoeren.

“Oké, ik heb interesse! Maar ik wil wel eerst meer weten. Wie moet ik bellen?”

Neem contact op met Franck van den Broeke, het huidige bestuurslid Marketing & Communicatie. Zijn nummer is 06-82 18 68 27, of stuur hem een e-mail: marcom@fcoudewater.nl