Nieuw Utrecht SV – Oudewater  2 – 1

Een onbekende tegenstander in het Utrechtse, een sfeerloos sportparkje met te hoog gegroeid gras gaf voor de wedstrijd al geen goed gevoel. Die onbekende tegenstander bleek een team met een aantal goede individuele spelers die de slimme kneepjes van het vak overdadig toepasten. Heel veel kermende spelers, een rode kaart en matig spel verder, trokken de Utrechters al tijdrekkend de punten over de streep. De enige die goed overeind bleef was de aangestelde scheidsrechter van dienst.

Het eerste doelpunt viel in de achtste minuut, de inleiding, balverlies kort voor de Oudewaterse “zestien” zorgde ervoor dat Jonathan Josma Grot zijn maatje Serdar Akkanat feilloos aan kon spelen, laatstgenoemde had geen enkele moeite om de Oudewaterse doelman Bilsen te passeren (1-0). Keeper Bilsen moest hierna nogmaals handelend optreden om erger te voorkomen en laatste man Bob Appels kwam eigenlijk te laat met een sliding maar kwam ermee weg en redde de situatie. Vooralsnog werd het spel wat steviger, Thomas Hoogeboom werd hier het slachtoffer van, in kansrijke positie werd hij onderuitgehaald, de referee bestrafte dit Utrechtse optreden met een penalty welke door Sebastiaan Evers foutloos tegen het net werd geschoten (1-1, 22ste min.). Oudewater kwam wat los en ging beter spelen, hoewel het niveau van de afgelopen week bij lange na niet werd gehaald. En juist toen dit gebeurde was het Grot die, weer gebruikmakend van Oudewaters balverlies, solerend iedereen kansloos liet (2-1, 39ste min.)

Oudewater zou, volgens de op de bank aanwezige wissels, in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen, maar het eerste gevaar kwam van Taha Albuawar uit Utrecht dus, zijn volley miste op een haar na het Oudewaterse doel terwijl weer een snelle uitval via weer Grot met moeite tot hoekschop kon worden verwerkt. Tufan Özbozkurt redde het maar net om Sebastiaan Evers het scoren te beletten, terwijl Bram Noordman tegen geel aanliep, daar waar zijn tegenstander Emre Bal hier meer aanspraak op maakte. Inmiddels was het grote kermen en kreunen begonnen, dit alles met het doel om de punten over de streep te trekken. Tijdrovend te werk gaan werd door de scheidsrechter niet altijd geaccepteerd, hij trok er behoorlijk wat tijd bij. Diverse Utrechtse spelers en de doelman poogden doormiddel van het nodige toneelspel het spel op te houden. In die zin slaagden ze daar aardig in, want Oudewater kwam niet aan goed voetbal toe en ook de thuisclub zelf liet echt niets bijzonders zien. Wel scoorde een paar minuten voor tijd Treves Wright zijn tweede geel en dus rood.  Ondanks de tomeloze inzet in die laatste minuten konden de Oudewaternaren niet dat ene verdiende doelpunt op het scorebord laten bijschrijven.