Oudewater – Jonathan

Een heel apart begin van deze wedstrijd in de 2e klasse B waar de Zeister ploeg met een aantal ontevreden gezichten op de bank een vervolg moest geven aan hun rentree in deze klasse. Bij een aantal spelers droop de teleurstelling van hun gezicht, vooral bij de eerste doelman die ook op de bank moest plaatsnemen. Maar tevredenheid alom bij het eerste doelpunt van Ryder Knuyt, de weekpupil van de plaatselijke FC, hij passeerde als eerste doelman Bas van den Hoek, was dit een opmaat naar meer…? Helaas zouden de Oudewaterse manschappen niet laten zien waarvoor het vele publiek gekomen was namelijk goed voetbal en winst. Dat op een enkele speler na de scheidsrechter “the man of the match” werd zegt genoeg. Uiteindelijk werd het een weinig spectaculaire wedstrijd.

Zwakke eerste helft

Vóór de eerste echt gevaarlijke aanval van Jonathan na een minuutje of tien produceerde Oudewater via Ivo Anbergen slechts één schuiver die maar net langs de staander van het Zeister doel verdween. Rui Sedney en Jurre van Droffelaar waren de tegenstanders die herhaaldelijk voor de nodig onrust zorgen, eerstgenoemde moest tot tweemaal toe met een uiterste sliding het scoren worden belet. De Oudewaterse goalie Van Bilsen rekende vakkundig af met de doorgebroken Dani van Soest door de bal voor diens schietgrage voeten weg te grissen en uit twee hoekschoppen werden twee even zo harde inzetten richting zijn doel door verdedigers geblokkeerd. Na een klein half uurtje maakte spits Willem La Lau een verkeerde keus, zijn schot vloog ruim over het Zeister doel, terwijl er twee collega’s wat beter voor stonden, overigens werkte La Lau net als zijn medespelers erg hard om een beter niveau te halen. Het enige opleukertje in de vrij saaie eerste helft was het doelpunt van aanvoerder Anbergen, die kopte uit een hoekschop binnen, waarbij het altijd de vraag zal blijven of keeper Van den Hoek hier een steekje liet vallen (1-0, 43ste min.). Ietwat tevreden werd het clubhuis opgezocht voor de gebruikelijke pauze-thee.

Iets minder zwak

In een poging van Jonathan om het tij te keren trokken de Zeistenaren in deel twee van de wedstrijd massaal ten aanval. Michael van Bilsen, wat een betrouwbare indruk heeft hij inmiddels achtergelaten, moest even behoorlijk aan de bak bij een schot van Van Droffelaar, dezelfde speler leek iets te ver te gaan met een overtreding op Bob Appels, overigens een van de betere Oudewaternaren, gelukkig liet dit alles met een sisseraf. Ook was hij degene die genoemde Droffelaar met een uiterste sliding het scoren belette. Diverse wissels, heel veel hoekschoppen voor Jonathan en nog een schot van Jordey Buitenhuis voorlangs verder haalde bijna iedereen opgelucht adem toen scheidsrechter Beekman voor het eindsignaal floot. Om een citaat van de vorige week van een van de Oudewaterse bankzitters te quoten “FCO moet de volgende week, tegen De Meern, wel uit een heel ander vaatje tappen.