FC Utrecht had de talenten uitgenodigd om deel te nemen aan het FC Utrecht on Tour Latje Trappen. In de rust van FC Utrecht – Willem II mochten ze hun kunsten in de Galgenwaard komen vertonen. Er mochten 32 pogingen vanaf de zestien meter gedaan worden om de lat te raken. Hierbij zat ook een vrij kaartje voor de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Deze melding kwam twee weken geleden binnen bij het team. Danny gaf aan, vanwege zijn blessure, dat hij het helaas niet zag zitten om mee te gaan. Om er te komen hadden we vier auto’s nodig. De ouders werd gevraagd om mee te gaan en al snel waren er vier bereid gevonden om mee te gaan. Aangezien er nog een kaartje over bleef was Moos bereid gevonden om deze uitnodiging aan te nemen. Tijdens de FC Utrecht training op 22 maart jongstleden, werd de leiding verteld dat je met zeven rake pogingen in de finale zou staan. Dit werd met veel gelach begroet onder de jongens en er werd gesproken over een makkie. In de week voorafgaand aan de eerste van april werd er na de training geoefend. Na de maandagavond training waren er twee rake pogingen, nadat een ieder drie keer had geschoten. Woensdag zou de selectie schoten volgen. Aangezien we met dertien spelers waren, mochten er dus een zestal spelers drie pogingen doen. In de eerste ronde raakte geen enkele schot de lat. Na drie rondes waren Sem B, Lukas en Daan door. Een ronde later Matisse en daarna Zegert. Na de 108ste schot was er pas een zesde bekend, en wel Corné. Na een korte wiskundige berekening zouden we in de Galgenwaar dus blij moeten zijn met 2 rake ballen, berekende de leiding.

Nadat de morgen teleurstellend was verlopen, verzamelde de talenten zich op zaterdagavond bij het plaatselijke zwembad. Er hoefde niet met auto’s gereden worden, want er was een bus vanuit de FC Utrecht geregeld waarmee de talenten opgehaald werden. Nadat er voor de teleurgestelde veteraan Ignace B ook een kaartje was geregeld werd de reis naar de Galgenwaard ingezet. Daar aangekomen werd er drank en chips gehaald en konden de plekken worden gezocht in vak A. Ook FC Utrecht kan vroeg scoren en de sfeer zat er al snel in. Voor de veertigste minuut waren de jongens omgekleed en daalde in clubtenue af naar het veld. Nadat er voor de rust was gefloten werden de talenten op het veld gelaten. Nu bleek de wiskundige berekening van de woensdag aardig te kloppen en raakte Lukas als enige de lat. Hij deed dit wel twee keer. Na de opmerkingen ,de bal is te zwaar en het veld te glad, mochten de geelbuiken nog wel een ereronde om het veld maken. Na het maken van een teamfoto werden de plekken weer opgezocht. In de blessure tijd werd het nog twee – nul voor de gastheren en werd de bus weer opgezocht. De spelers waren echter nog niet moe en het vele keten werd in de bus verder doorgezet. Nadat ieders liefje in de bus was toegezongen, Matisse iedereen zijn luchie had laten ruiken en Thomas met zijn mond beter de lat raakt dan met zijn voeten (geen daden maar woorden) stopte de bus iets voor twaalven bij het zwembad. Zo kon iedereen nog voor middernacht op bed liggen.