Prachtig herfstweer zou moeten leiden tot een leuke pot. Er was nogal wat publiek aanwezig. En onze FC ging er lekker tegenaan.
En het was al gauw raak; Carlo nam een vrije schop en schoot onberispelijk in: 1-0. Daarna nog ongeveer 10 doelrijke kansen, die net niet
binnen de rechthoek tevoorschijn kwamen. Dax schampte de lat uit een goed genomen corner. Daarna een schitterende aanval met 5 man.
Diederick, geassisteerd door Mark met enkele uitlooppogingen heerste in de defensie en gaf de tegenstander weinig kansen, hoewel er
rappe jongens bijzaten. Enfin, daar zat wel een nulletje of 5 in, werd gedacht. Floris joeg de bal voorwaarts. Dyron had het soms flink op
zijn heupen en raasde over het hele veld.
En na de pauze zou er wel een forse rekening door de rood-witten worden aangeboden in de vorm van veel doelpunten. Balbezit: Oudewater
64,5% en Donk 35,5%, dat zou toch wel een aanwijzing moeten zijn.
De tweede helft: het tegendeel was waar. Ondanks de vervanging door de beide Nicks begon Donk op te zetten met name door de linker
vleugelspits, een ongelooflijk rappe vent, die elke bal prima voorgaf. Voeg daarbij, dat Diederick niet meer achterin te voorschijn kwam en ja
hoor: in de 70e minuut een prima vrije schop en het was 1-1, keeper Jelle was aangeslagen. Bij Oudewater ging veel mis; het was soms
paniekvoetbal, spelers vonden elkaar niet. In de 80eminuut een mooie voorzet van de Donk-spits….1-2. Vervolgens een primacounter die door
snelle Dyron na prima samenspel werd uitgebuit en de wedstrijd stond weer gelijk 2-2, iets teveel van het goede voor de FC. Eerst een counter
prachtig opgebouwd door Donk en het werd 2-3 en vervolgens weer een voorzet van de Donk-nr 12 met een klein keepersfoutje van onze kant
en Donk zegevierde met 2-4. De percentages balbezit werden omgedraaid.
Jammer: de verwachtingen waren hoog gespannen in de eerste helft, maar het geloof in een overwinning was verdwenen, het samenspel
was niet al te best, Donk had een paar zeer snelle spitsen. En ja, een wedstrijd heeft twee helften. In de derde helft werd daar nog eens goed
over gesproken. Volgende week weer nieuwe kansen!