FC Oudewater – DVO’32 1-1

Alle geselecteerde spelers een uurtje aan de bak, dit was de insteek van de vanmiddag gespeelde wedstrijd tegen het Vlaardingse DVO’32. De tweemaal vijf wissels gedurende de wedstrijd hadden weinig invloed op het vertoonde spel. DVO wisselde overigens na de theepauze het hele elftal.

Wat je wel zag is het terugkomen van de patronen welke er door trainer Akkermans er vorig jaar ingeslepen zijn. De combinaties tussen de oude garde liepen dan ook als vanouds, de “nieuwkomers” t.w. Willem La Lau, Ivo Anbergen, Arno Baas en Nick van den IJssel moesten hier vooral in de beginfase wel aan wennen. Gedurende de wedstrijd ging dit echter steeds beter lopen.
Oudewater had over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel, de Vlaardingers konden slechts met vlagen gevaarlijk worden. Des te verrassender was dan ook de 0-1 rond de twintigste minuut. Doelman De Ruijter was kansloos bij een inzet die door een medespeler van richting werd veranderd. Kort hiervoor hield Tim Goes met een hoofdpijn veroorzakende kopbal de tegenstander nog van een onverdiende voorsprong af. Bart Griffioen had tot tweemaal toe een uitgelezen mogelijkheid tot scoren, het geluk zat de snelle Oudewaterse nummer 11 echter niet mee.

In deel twee van de wedstrijd begonnen de Oudewaternaren zoals ze in de eerste helft geëindigd waren namelijk aanvallend. Maar eerst moest Arno Baas naderend onheil voorkomen met een correcte ingreep op het laatste moment en doelman Kaj van den Heuvel kon met een uitschuifbeen een foute terugspeelbal corrigeren. Toch viel na zo’n klein uurtje de uiterst verdiende gelijkmaker, Tim Goes tekende hiervoor (1-1) Een schot van Bart Griffioen verdween rakelings naast het Vlaardingse doel en ook een leuke combinatie tussen Griffioen en Menno Venhof leverde uiteindelijk geen doelpunt op. Na nog wat pogingen van o.a. Mike Rijsbergen klonk het eindsignaal van een nuttige oefenwedstrijd.

FC Oudewater: Arnold de Ruyter, Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Björn Stalvord, Niek Sluijs, Mike Rijsbergen, Simon La Lau, Nick van den IJssel, Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes, Ivo Anbergen, Bart Griffioen, Menno Venhof, Joost Miltenburg, Wouter van Sprundel, Willem La Lau, Arno Baas.