FZO – FC Oudewater 2-1

Voor de zesde maal dit seizoen verloren de Oudewaternaren een uitwedstrijd met 2-1. Dit keer tegen het tegen degradatie strijdende Flats Zeist Oost (geen grap). Slechts tweemaal werd met een grotere marge verloren – resp. 4-2 en 5-1 -. In de resterende vier partijen werden werd het schamele totaal van 7 competitiepunten vergaard. Maar goed dat er op het Markveld aansprekender resultaten werden gescoord. Door de 2-1 nederlaag werd de theoretische mogelijkheid er nog een nacompetitieplaats uit te slepen teniet gedaan. De Oudewaternaren kunnen freewheelend naar het einde van het seizoen en hebben slechts als opdracht de sportieve plicht te vervullen. Dat zulks moet geschieden met een zwaar gehavende selectie is een waarheid als een koe. Naast de geblesseerden ontbraken zaterdag nog enkele spelers wegens familieverplichtingen.

Gemotiveerd

Al snel was duidelijk dat de gastheren hun huid duur probeerden te verkopen. Zij kwamen ogenschijnlijk gemotiveerder uit de knusse kleedkamers dat de bezoekende elf. De Zeister doelman Plazier beproefde al in de eerste minuut de kwaliteit van de paal toen een inzet van Mike Rijsbergen met veel bravoure gered moest worden. Daarna waren het de degradatiekandidaten die voor de meeste gevaarvolle momenten in het vijandelijke doelgebied zorgden. Doelman De Ruijter kreeg al snel de mogelijkheid zich te onderscheiden door attent op te treden ten opzichte van de snelle spits Van Veldhuyzen. Die was na exact 25 minuten succesvol nadat een overtreding ten opzichte van Mike Snel niet het gewenste fluitsignaal opleverde en FZO de ontstane overtalsituatie uitbuitte. Oog-in-oog met De Ruijter maakte Van Veldhuyzen zijn faam waard; 1-0.

Hagel

Een korte hagelbui hielp hierna de Oudewaternaren wakker te schudden. Mike Snel zag zijn schoot een prooi worden van de doelman, een fraaie pass van Walter van der Neut vond geen afmaker en in de rebound op een gekeerde vrije van Djardo Boele was Bart Griffioen heel dicht bij de gelijkmaker. De thuisclub werd lange tijd op de eigen helft gehouden, een speelwijze die bij balverlies risico’s opleverde door de beweeglijkheid en snelheid van Van Veldhuyzen. Daarbij bleef Niek Sluijs met achter zich zijn doelman meester van de situaties. Na een gele kaart voor Djardo Boele brak de rust aan.

Wissels

Bart Griffioen keerde niet terug uit de kleedkamer en met Arno Baas als extra middenvelder probeerde Oudewater meer grip op de wedstrijd te krijgen. Die opzet kreeg een dreun te verwerken toen Djardo Boele in de 51e minuut een taxatiefout maakte. Hij meende een bal over de lijn te zien rollen, maar Van Veldhuyzen ontfermde zich over de bal. Aansluitend moest de toegesnelde Joost Miltenburg toezien hoe de door hem achtergelaten Ruben de Dreu de bal kon aannemen en, alleen voor De Ruijter gekomen. kon uithalen; 2-0. Nadat de Oudewater-doelman zich 4 minuten nadien nog een van zijn beste kant had laten zien bij een inzet van Danny ter Hoeve, was het aan Mike Rijsbergen om de bezoekers in de 62e minuut te laten aansluiten. Hij wist een pass vanaf de rechterzijde echter niet binnen te schieten. Oudewater grossierde in deze periode in balverlies. Met name op het middenveld en dat bracht FZO bij vlagen in een zetel ware het niet dat De Ruijter daaraan niet wenste mee te werken.

Poging tot rechtbreien

Djardo Boele en Wouter van Sprundel wisselden na driekwart wedstrijd met Bob Appels en Joey Rietveld en een fase vol mogelijkheden aan beide zijden begon. De mannen uit Zeist vonden hierin De Ruijter op hun weg en namens Oudewater misten zowel Rijsbergen als Ivo Anbergen het nodige geluk. Nadat Van der Neut eerst een voorbeeldige sliding ten beste had gegeven, leverde een herhaling van deze activiteit hem (en opponent Emile Brouwer) een gele kaart op. Met het 10 minuten voor tijd naar de voorste linie sturen van invaller Appels gaf trainer Akkermans het signaal voor een alles of niets slotoffensief. Dat leverde in de 87e minuut een mooie treffer op van Goes die een vrijetrap langs de muur in de verre hoek krulde; 2-1. Zelfs doelman De Ruijter toog naar voren om zijn sprongkracht in te zetten bij de allerlaatste hoekschop. Mike Rijsbergen schoot hard voorlangs en een kopbal van Niek Sluijs vloog naast de paal. Achter 2-1 kon het zesde streepje worden geturfd.
GvH

Oudewater: De Ruijter, Van der Neut, Sluijs, Miltenburg, Boele (63.Van Vliet), Anbergen, Van Sprundel (63. Appels), Snel, Rijsbergen, Goes, Griffioen (46.Baas)