Er is onder de senioren ook belangstelling om te gaan trainen, dat is natuurlijk helemaal top!

Trainingstijd is op donderdagavond van 20.45 tot 21.45 (28 mei, 4 juni en 11 juni).

Er is gepland voor 4 teams die zich opgegeven hebben om te trainen. Dat houdt in dat er GEEN andere teams op de trainingstijd verwacht worden. De teams die trainen hebben de beschikking over veld 3 en 4 en trainen per team op een half veld.

Ook voor senioren gelden speciale regels als het gaat om trainingsmogelijkheden en die moeten we strikt opvolgen. Dat houdt ook in dat als die regels niet worden nageleefd we de hele senioren training stoppen.

De algemene regels :

 1. Geen publiek langs de kant (ook geen kinderen bij voorkeur);
 2. Niet douchen of omkleden bij de vereniging;
 3. Geen wedstrijden tussen verenigingen;
 4. Buiten sporten MET tussenruimte van 1,5 meter;
 5. Maximaal 8 personen op een half veld.
 6. Geen onderlinge wedstrijden (alleen 1,5 meter oefeningen);
 7. Verkouden, hoesten, verhoging of koorts en/of partner/kinderen hebben deze klachten, dan mag je NIET sporten;
 8. Behoort u tot de risicogroep, ga dan bij voorkeur niet sporten om het risico te verminderen.

Algemeen

 1. Voor de trainingsvorm geldt dat er technische oefeningen kunnen worden gedaan. Er wordt geen partij onderling gespeeld, dit is niet toegestaan. Er moet 1,5 meter afstand worden aangehouden ook op het veld tijdens de oefeningen.
 2. Het clubgebouw is gesloten. Ondanks dat we weten dat een aantal teams een sleutel hebben van het clubgebouw, het is niet toegestaan om in het clubgebouw te zijn, kleedkamers of toilet te gebruiken;
 3. Iedereen moet omgekleed aankomen en eigen drinken meenemen bij voorkeur in een gemarkeerde fles;
 4. Omdat het clubgebouw gesloten is kan men ook niet bij de reguliere ballen. Er moeten eigen ballen worden meegenomen. Advies: reinig te bal(len) thuis met een sopje en neem de bal bij voorkeur mee in een tas of vuilniszak. Gooi de tas na gebruik weg.
 5. Het is ten strengste verboden om na de training te blijven hangen op het complex of eigen meegebrachte consumpties te nuttigen (in welke vorm dan ook ).
 6. Er kunnen geen “niet leden” worden meegenomen naar de trainingen in tegenstelling tot de jeugd;

Bij constatering dat men zich niet aan punt 1 t/m 7 houdt wordt de trainingsmogelijkheid per direct gestopt.

Logistiek (aankomst en vertrek)

Verzamelen op de parkeerplaats. Je loopt pas naar het veld als alle teams die komen trainen compleet zijn. Het hek gaat open om iedereen binnen te laten en daarna op slot. Verzamelen om 20.30, 20.35 vertrekken richting het complex. Dan zijn de teams op tijd op het veld en heeft de jeugd voldoende tijd om van het terrein te vertrekken. Het is niet de bedoeling dat jullie elkaar tegenkomen! Niet op het complex en op het pad.

Bij het van en naar het terrein lopen (dus het looppad) houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar. Dat geldt ook OP het terrein naar de velden toe!

Overige voorwaarden:

 1. Wij kunnen als FCO alleen een maximale bijdrage leveren aan het veilig laten verlopen van trainingen en de logistiek erom heen wanneer de regels strikt worden gevolgd;
 2. Bij vertrek vanaf huis eerst je handen wassen. We realiseren ons dat er onderweg nog van alles kan gebeuren, maar op de club hebben we niet de gelegenheid handen te wassen;
 3. Bij thuiskomst direct handen wassen en gooi de kleding die gebruikt is direct in de wasmachine en was deze op minimaal 60 graden. Neem hoe dan ook geen risico;
 4. Nies, hoest of veeg je gezicht af met je mouw of binnenkant van je shirt;
 5. Onthoud goed met wie je welke avond getraind hebt, voor het geval er door een besmetting contactonderzoek moet worden gedaan. Dit helpt enorm om een uitbraak snel onder controle te krijgen.
 6. Hou de website van FCO en FB in de gaten voor eventuele nadere informatie of wijzigingen.

Tot slot

In de eerste week van juni gaan we bekijken of het mogelijk is ook voor de senioren de trainingsmogelijkheid te verlengen met 2 weken. E.e.a. is afhankelijk van beschikbaarheid van velden en organisatie van toegang en afsluiten van het terrein.

Voor eventuele vragen kunnen de leiders van de seniorenteams terecht bij Roy Venhof.

We houden overal 1,5 meter afstand en respecteren elkaars gezondheid en op deze manier ook die van anderen. Gebruik je gezond verstand en pak je verantwoordelijkheid.

Laten wij bij FC Oudewater het virus buitenspel zetten,

houdt je aan de defensieve afspraken.

Het bestuur