Harry Akkermans heeft bij het bestuur van FC Oudewater aangegeven na afloop van het huidige seizoen te stoppen als hoofdtrainer. Akkermans was in het seizoen 2016-2017 de eerste hoofdtrainer van FC Oudewater, die ook gelijk kampioen werd in vierde klasse. Het jaar er op stond de hoofdmacht zelfs op de drempel van promotie naar de tweede klasse. Dit seizoen bevindt het eerste team zich in de middenmoot van de derde klasse.

Een prachtige club
“Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij FC Oudewater. Het is een mooie en markante vereniging, die midden in de maatschappij staat. Ik zal de spelers, staf, vrijwilligers en supporters gaan missen maar mijn vertrek is een logisch onderdeel van het trainerschap”, aldus Akkermans.

De Rotterdammer is nog niet klaar bij FC Oudewater: “zeker niet, we zijn dit jaar matig gestart maar de ploeg streeft naar een mooi einde van dit lopende seizoen”. Met 9 punten uit de laatste 4 wedstrijden is het eerste team in ieder geval op de goede weg.

Met Harry nemen we afscheid van een trainer die historie heeft geschreven bij FCO aldus Gijs Kautz, bestuurslid technische zaken. Onder zijn leiding pakte we ons eerste kampioenschap en belandde we direct in de derde klasse. Opnieuw verlaat een trainer pas na 4 seizoenen met een goed gevoel onze vereniging en ik denk dat we daar best trots op mogen zijn. We hopen en streven ernaar om een plek te zijn waar we het uiterste uit onze trainers en onze groep halen en we gaan de uitdaging opnieuw aan in de zoektocht naar een volgende trainer. We gaan ervoor om het seizoen zo succesvol mogelijk af te maken en de begonnen reeks overwinningen voort te zetten. Met Harry en de huidige selectie kunnen we niet anders dan ons vertrouwen daarin uit te spreken.