“Misschien krijg ik spijt, maar nu voelt het als de juiste keuze.

Na vier seizoenen moet FC Oudewater voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De Tweedeklasser neemt afscheid van Alex Redel, die na vier seizoenen met een goed gevoel wil vertrekken. “Ik merk dat ik twijfel en dat is voor mij een signaal om mijn gevoel te laten spreken. Misschien krijg ik spijt, want FC Oudewater is een fantastische club. Ik weet nu al dat ik de saamhorigheid zal gaan missen, de omgang, het onderlinge respect. Maar voorlopig hebben we eerst nog negentien competitiewedstrijden te gaan. Dus dit bericht gaat nu uit, maar ik ga met dezelfde energie de komende maanden mijn best doen voor de club.”

Openheid als basis

FC Oudewater-voorzitter Voetbalzaken Gijs Kautz betreurt het afscheid, maar waardeert de openheid: “Dat is ook de kracht van Alex, hij is open naar zijn spelers, maar ook naar ons als bestuur. Wij werken bijna vier jaar met hem samen en hij laat straks een team achter dat in alle opzichten gegroeid is. Zijn visie sluit nauw aan bij de spelprincipes die wij als club hanteren, dus onze samenwerking was en is uitstekend.”

Verdere ontwikkelingen

Alex Redel geeft aan dat hij nog helemaal niet heeft nagedacht over volgend seizoen: “Als zich weer een mooie club meldt, dan zal ik daar zeker goed naar kijken. Ik voel me in dat opzicht helemaal onafhankelijk, niks moet, alles mag. Dat familiegevoel van FC Oudewater, dat zal ik moeilijk weer elders vinden, denk ik. Daar ga ik de komende maanden nog van genieten. Want we hebben nog een lastige klus te klaren, om lijfsbehoud in deze klasse.”