EMM’21 –  FC Oudewater  3 – 2

Twijfelachtig was het begin van de middag in Roelofarendsveen, want pas op het allerlaatste moment werd er door de leidsman besloten om toch maar niet op gewoon gras te spelen maar op kunstgras. Voor beide teams een lastige warming-up dus. Het werd weer zo’n wedstrijd waarin het de Oudewaternaren niet echt meezat. Een tegenstander die niet meewerkte, een referee die het helaas dit keer niet helemaal goed begreep, hoewel dit natuurlijk niet de nederlaag veroorzaakte en als klap op de vuurpijl twee own goals. Als je ze er dan niet zelf inschiet sta je zomaar onderaan.

Op glad ijs

Een echte ijsmeester had ook dit veld waarschijnlijk afgekeurd, te stroef om te schaatsen en te glad om te voetballen. Na een wat rommelig begin, waarbij al snel wat irritaties ontstonden door het gedrag van Job Mooren, ooit in een eerder duel al van een rode kaart voorzien, was er een uitglijder voor nodig om de 1-0 op het bord te krijgen. Een terugspeelbal richting de Oudewaterse doelman leek volkomen gevaarloos, niemand verder in de buurt dus, echter een glijpartij van de keeper op het slechte veld zorgde ervoor dat het leder heel traag het Oudewaterse doel in rolde (1-0, 20ste min.). Kort hierna was er weer een hachelijke situatie voor het Oudewaterse doel waarbij duidelijk goede communicatie tussen doelman en verdedigers ontbrak. Inmiddels was er wel sprake van wat dominanter spel op het middenveld door EMM (David Vermeer), hier stelden de bezoekende middenvelders niet al te veel tegenover. Foute afspeelballen waren schering in inslag en lukte het wel dan ontbrak het uiteindelijke gevoel voor scoren voorin.

Helemaal geen mazzel

Binnen twee minuten in de tweede helft lag de bal alweer achter keeper Kaj van den Heuvel en het was weer zo’n pech doelpunt, een stuiter via de rug van een van de verdedigers waarbij geen tegenstander de bal raakte was de oorzaak van de 2-0 (48ste min.). Tot driemaal toe wachtte een Oudewaternaar te lang en ontnam zichzelf de kans op een doelpunt. Een zet in de rug bij Willem La Lau was volgens de dienstdoende leidsman geen aanleiding om de bal op de stip te leggen maar wel was er een vermanend vingertje naar Oudewaternaar Walter van der Neut wegens herhaaldelijk “wangedrag” . EMM’er Tijn Kerkvliet kreeg niets te horen ondanks dat hij vele keren zonder aanleiding op het kunstgras lag te kronkelen. Doelman Jari van Veen tilde heel fraai een schot van Griffioen over de bovenligger. Een uiterst slim genomen vrije trap resulteerde in een verdiend tegendoelpunt (Willem La Lau 2-1, 58ste min.).  Vechtend voor iedere meter probeerde Oudewater de bakens te verzetten maar zette daardoor wel af en toe de deur op een kier. Invaller Zico Vermeer duwde die deur vervolgens wijd open en de 3-1 was een feit ( 77ste min.). Hierna ging het echt even stormen richting doelman Van Veen. Wat arbitrale foutjes, wat gele kaarten en de nodige pech verder werd het uiteindelijk 3-2 (Thomas Hoogenboom) in de 90ste minuut. Ook werd de bal nog een keer van de Roelofarendveense doellijn gehaald en werd een fraaie actie van eerdergenoemde Hoogenboom niet beloond.  In een wirwar van spelers pakte de goed keepende Jari van Veen ook nog even een bal boven de kopgrage Oudewaterse hoofden weg. Oudewater kan niet meer naar beneden kijken want daar staat geen enkel team meer, dus zit er maar een ding op en dat is de weg naar boven.

Oudewater:

Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel, Ties vd Werf, Micha Hulst, Walter van der Neut (Sjoerd Wiltenburg), Lars Janmaat, Willem La Lau, Simon La Lau (Wouter van Sprundel), Sven Rietveld (Thomas Hoogenboom), Ivo Anbergen, Bart Griffioen.