Net voordat de klok kwart voor tien had geslagen verzamelden de talenten van de JO19-1 zich in de kantine van FC Oudewater voor de wedstrijdbesprekingtegen BVC Bloemendaal. Nadat ze eerst, door de “grootste” leider, naar de bestuurskamer waren gestuurd vanwege verbouwingswerkzaamheden en geluidsoverlast, werd de bespreking door de trainer uiteindelijk toch in de daarvoor bedoelde ruimte in de kantine gehouden. Met kunst en vliegwerk werd de scheidingswand gesloten en had bijna iedereen een zitplek gevonden. Ramon had voor zichzelf alleen een andere tijd in zijn hoofd en zocht verlaat een opening tussen de panelen door, iets wat helaas hem zijn basisplaats kostte. Ja, de regels zijn strikt bij Rijkie, maar daar kan een ieder goed mee leven. Eerst nam de smalste leider het woord en werd de tragische gebeurtenis van afgelopen donderdag besproken. Aangezien vele in de groep nauwe banden hadden met Morris, was dit voor de groep wel een beetje emotioneel. Tijdens de training van afgelopen donderdagavond was dit ook te merken en werden er voor het missen van deze training dan ook geen consequenties getrokken. Training missen is normaal geen basisplaats, ook al speel je nog zo goed.

Hierna nam de trainer het woord over en werd geprobeerd om bij iedereen de focus op de wedstrijd te leggen. De toe te passen tactiek werd uitgelegd en gespannen kon er naar de kleedkamer getogen worden.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte. Iets wat zeer veel indruk maakte op Beeb(Romijn), broer van de omgekomen Morris. Hij was door zijn vrienden van de JO19-1 gevraagd om te komen kijken en zo elkaar te kunnen steunen. Bij de buren van WDS waren rouwbanden geleend om elk team hun eigen moment van bezinning te kunnen geven. Na de gewonnen toss werd de wedstrijd aangevangen in de 1-4-4-2 formatie,om eerst de tegenstander af te tasten. Met Sem B op de goal en een verdediging van Corné, Wessel en Sem Monder leiding van aanvoerder Lucas, moesten de aanvallers uit het rijkste gedeelte van Nederland onder bedwang worden gehouden. Berend en Thomas konden op de flanken  bij Bloemendaal voor onrust zorgen, op aangeven van de middenvelders Jacob en Moos. Met Jelmar vlak achter Daan, was de aanval gereed.Ondanks de 4-1 winst in de eerste wedstrijd van de geelbuiken vorige week op de talenten van VELO, hadden de tegenstanders van vandaag het nog beter gedaan in hun eerste wedstrijd en dus vielen deze zeker niet te onderschatten. We mochten dus spreken van de eerste topper in de derde divisie A. Na een minuut of tien werd er overgeschakeld naar 1-4-3-3 omdat Remco zag dat er meer mogelijk was. Er werd met flair en passie gespeeld door onze boys, wat kansenopleverden. Na een half uur was het Thomas die op rechts zijn tegenstander voorbij ging en Daan de mogelijkheid bood voor een schot op doel. Hij raakte deze hard, maar via de lat ging de bal over. Wellicht speelde de afgelopen week iets te veel nog door het hoofd, want anders had deze er vast wel ingegaan. Na een verrassende corner van Wessel, stapte Daan, tot verrassing van de hele bloemendaalse verdediging, bij de eerste paal over de bal en kon Thomas de bal van dichtbij intikken. Een op dat moment verdiende voorsprong. Iets later had de voorzet van Jelmar meer verdiend, maar de bal ging via het scheenbeen van Thomas voorlangs.

Eigenlijk ontevreden werd in de rust, met maar 1-0 voorsprong, de kleedkamer opgezocht. De trainer was goed te spreken over de inzet en kleine puntjes werdenop de spreekwoordelijke ï gezet. De stemming was uitstekend, iets wat niet gezegd kon worden over de gasten uit de hippe badplaats in Noord-Holland. Er werd later nog met schande over gesproken door menig FCO supporter.

De tweede helft lieten de talenten zien dat ze wildewinnen. Er werd kort gedekt en weinig ruimte weggegeven. Dit leverde na een kwartier een grote kans op. Jelmar was er op rechts vandoor, maar stuitte echter op de bloemendaalse goalie. De rebound kon hij echter goed verwerken en tikte deze voor de goal. Daar was Daan er als de kippen bij en tikte de tweede oudewaterse treffer binnen. Toen kwam bij vele de emotie los. De lange spits had onder zijn wedstrijdshirteen eerbetoon aangetrokken voor zijn vriend en dit leverde langs de kant ook de nodige rillingen op. De KNVB leidsman moest echter de regels volgen en toonde hem wel de gele kaart. Al kost het me honderd euro dan had ik het nog gedaan, was later in hetclubhuis te horen. Hierna gingen de gasten veel voor de lange bal. Voorop in de strijd moedigde de aanvoerder zijn teamgenoten aan en iedereen haalde het uiterste uit zichzelf. Na ruim een kwartier kon hijzelf niet meer verder en werd samen met Jacob vervangen door Ramon en Giovanni. Vanwege de aanvalsdrift van de bezoekers, leverde dit ook kansen op voor de geelbuiken. Zo had een kopbal van Corné en een schot van Moos ook nog voor oudewaterse doelpunten kunnen zorgen. Een kwartier voor tijd werd er een woeste tackle op Berend gepleegd, waardoor zijn hele lichaam een fraaie turnflikflak beleefde. Een actiewaarvoor, aldus de plaatselijke Hans van Zetten,  EpkeZonderland een e-score van 8.95  zou hebben gekregen. Niet veel later werd hij voor Vincent vervangen, die als extra slot op de deur werd ingezet. In de negenentachtigste minuut viel uit een rommelige corner toch de aansluitingstreffer. Daarna volgde nog een paar lange ballen op de spitsen van BVC, maar deze konden goed door de defensie gepareerd worden.

Na het laatste fluitsignaal barste iedereen rond het eerste veld in vreugde uit.

De tweede wedstrijd in Divisie 3A was ook winnend afgesloten.

In de bespreking na afloop viel veel positiefs op te vangen. De inzet en het geloof in de wedstrijd werden als zeer positief bestempeld.

Het bleef nog lang onrustig op SuperSaturday…