Alphia – FC Oudewater 2 – 0

Voor de Alphenaren stond er best wat op het spel, ze moesten winnen om kans te maken op winst in de 2e periode. Dat laatste is ze uiteindelijk gelukt. Oudewater probeert zich te prepareren om een gooi te doen naar de nog vacante plek in de nacompetitie door in de 3e periode hoge ogen te gooien. Hoewel er in het spel van de Oudewaternaren een lichte vooruitgang is te constateren was het vandaag in Alphen af en toe gewoon zeer matig, dit gold voor beide teams trouwens. Dat je een slechte wedstrijd ook kunt winnen bewees Alphia, maar het had ook andersom kunnen zijn. Met zijn tienen waren de mannen van Akkermans en Co. een behoorlijk deel van de tweede helft sterker.

In de eerste helft kregen met name de Oudewaternaren een paar kansen, met vlagen werd er toen wel aardig gevoetbald. Het duurde echter bijna een kwartier voor er echt iets gebeurde. Tot die tijd hadden beide doelwachters het niet bepaald druk. Boas Vet in het Alphense doel kwam als eerste heel goed weg toen Sjoerd Wiltenburg de bal langs hem maar ook langs het doel schoof. Aan de overzijde was Arnold de Ruyter net iets sneller bij de bal dan de vrijgekomen Aatif El Bouny na een dieptepass van Floris Buynink. Twee Oudewaterse hoogstandjes leverden uiteindelijk niet meer dan hoekschoppen op. Een fraaie snelle aanval over diverse schijven kon niet worden afgerond en daarna wist Menno Venhof, omringd door drie tegenstanders toch nog een corner te forceren. Griffioen en Van der Neut zagen kort na elkaar keeper Vet dwarsliggen. Ook de Oudewaterse goalie moest tot twee maal toe goed aan de bak bij pogingen van Bouwhuis en Hoogervorst. De 1-0 door El Bouny op de valreep in de 45ste minuut was op dat moment zeker niet verdiend.

In de tweede helft stagneerde de Oudewaterse aanvoer van ballen naar voren behoorlijk, er werd te veel van achteruit bij de tegenstander ingeleverd, dit tot genoegen van de thuisploeg. Achterin bij Alphia was het “verdeel-en-heers” van Dion Durham opvallend, de verdediger was duidelijk de beste speler bij de thuisploeg. De Oudewaterse doelman De Ruyter moest tot twee keer toe de mouwen opstropen, eerst bij een heel slimme actie van Bryan de Bruin en vervolgens plukte hij bij El Bouny de bal van diens schietgrage schoenen. Een wellicht overbodige maar zeker niet al te zware overtreding van Joost Miltenburg zorgde ervoor de Oudewaterse ploeg met tien man verder moest. Maar met een mannetje minder gaven de bezoekers zich zeker niet gewonnen, sterker nog Alphia kroop een paar keer door het oog van de naald. Vooral aanvoerder Venhof was twee maal zeer dicht bij de gelijkmaker. Nadat invaller Nando Meijer al bij een spaarzame Alphense uitval voorlangs had geschoten was het Vincent Hoogervorst die, ook weer op de valreep, in de 90ste minuut van de geboden ruimte gebruik maakte en de 2-0 liet noteren.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Job Anbergen (Jesper van der Zwart), Joost Miltenburg, Djardo Boele, Sjoerd Wiltenburg (Sven Rietveld), Wouter van Sprundel, Ivo Anbergen, Menno Venhof, Laurens de Vor (Simon la Lau), Bart Griffioen.