Ook vandaag werd er door de talenten naar buiten gekeken. Dit keer niet vanwege de weersomstandigheden, want er stond gisteren al op de website van de tegenstander dat het door zou gaan, omdat ze op kunstgras zouden spelen. Nu moesten de batterijen van de fietslampjes gecheckt worden omdat het er nog donker uitzag buiten. Er moest verzameld worden op dit, volgens de trainer, belachelijke tijdstip. Op het moment dat Thomas en Lucas er ook waren, kon er vertrokken worden richting de geboorteplaats van John Heitinga en Jens Toornstra. Nadat de leider nog even was omgekeerd om de pasjes te halen en menig rijder een toeristische route had genomen, kwam iedereen ongeveer gelijk aan bij ARC. Er was al bekend dat er op veld vijf gevoetbald zou gaan worden, alleen was de kleedkamer nog een vraag. Ook hier kwam snel duidelijkheid in en kon de voorbereiding worden aangevangen.

Tijdens de bespreking werd gesproken over de gevaarlijke tegenstander van vandaag. Van onderschatting mocht zeker geen sprake zijn. Hierna werd er met frisse moed het veld betreden. De talenten begonnen wederom met grote inzet. De duels werden goed aangegaan en na twee minuten was er de eerste kans voor Thomas. Hij was vandaag de spits en Lukas werd tactisch op het middenveld gezet. De diepe bal die Thomas via de keeper naast schoot, resulteerde in een corner. Uit deze hoekschop van Jelmar, was het Thomas die de bal opnieuw voorgaf op Zegert. Hij zag zijn schot helaas aan de verkeerde kant van de paal gaan. Enkele minuten later was er een uitstekende verdedigende actie, waardoor Jelmar de bal veroverde en Daan op rechts wegstuurde. Hij haalde de achterlijn en gaf de bal voor. Thomas kopte op doel, maar de keeper kon de bal vangen. Sem M en Wessel(en later Lucas)hadden hun handen vol op de back positie. Met Mark en Corné er tussen in werd alles goed in bedwang gehouden. Lukas en Matisse konden in het begin goed hun stempel op het middenveld drukken. De belangstelling voor de talenten neemt met de week langs de lijn grotere vormen aan. Het publiek was met grote getale aanwezig en er werd al gesproken over een busreis de volgende keer. Na een combinatie tussen Daan en Thomas halverwege de tweede helft, vond laatst genoemde voor de derde keer de handen van de Alphense goalie. Sem B had het rustig de eerste helft en de meeste duels vonden plaats op het middenveld. Voor doelpunten moest het publiek echter wachten tot de tweede helft.

In de rust waren de trainers redelijk tevreden over het vertoonde spel. Er werd wel benadrukt dat de tweede bal eerder bestreden moest worden, om de controle niet te verliezen. ARC begon sterker de tweede helft en de talenten moeste een tandje bij schakelen. Halverwege de tweede helft kwam de bal via Wessel bij de vrij staande spits uit het voormalige Castellum Albanianae. Er werd verward gekeken achterin en hij schoot de bal snel in de verre hoek langs Sem B. Nu schrikken de talenten niet gauw van een achterstand, maar tegen deze tegenstander hadden ze het niet verwacht. De rug werd gerecht en de aanval werd opgezet. Een voorzet van Daan werd een minuut na de achterstand door een verdediger tot corner verwerkt. Jelmar nam plaats achter de bal en vond het hoofd van de bij de tweede paal vrijstaande Thomas. Zoals een spits betaamt, bolde het net en stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Onder aanvoering van de aanvoerder(wie anders?) werd er afgejaagd. Hier en daar werd er per ongeluk een Alphens ledemaat meegenomen, wat tot irritatie leidde bij de ARC trainers. Twaalf minuten voor tijd werd Thomas diep gestuurd door Matisse. Vervolgens werd hij terug gefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter. Dit werd wel door de totale afvaardiging uit Oudewater zeer betwijfeld. Twee minuten voor tijd kregen de Geelbuiken echter de deksel op hun neus. Een middenvelder van de tegenstander vond op de rand van de zestien de ruimte om aan te leggen voor een schot. Hij raakte het leder goed en krulde deze langs Sem B het doel in. Waar de vorige twee duels de bal goed viel in de laatste minuten, was het deze keer andersom. Met de laatste krachtsinspanningen en zeer fysieke inzet, kostte het wel een tegenstander, maar leverde geen gelijkmaker op. Het kon deze wedstrijd alle kanten op en een gelijkspel was zeker wat de talenten verdiende. Het mocht echter niet zo zijn en de eerste nederlaag deze competitie was een feit. Dit was trouwens in de kleedkamer goed van de gezichten af te lezen. Een kleine pleister op de wonden kwam uit Bodegraven, alwaar Esto(de runner up) onderuit was gegaan tegen Woerden. De talenten hebben nu twee zaterdagen rust(mits er niet wordt ingehaald) en kunnen 18 februari op voor de return in en tegen Woerden. In de beker is hier verloren dus zullen ze half februari wel met veel revanche gevoelens klaar staan.