De meeste talenten verzamelde zich deze zaterdagmorgen, net voordat de klok kwart over tien had geslagen, op sportpark Markveld. Met twee goede trainingen van afgelopen week in de benen en de gewonnen pot van vorige week, was er een goede sfeer. Aldo van Kuil was ook weer terug van vakantie en dit had ook consequentie voor de selectie. Na een potje voetbal met zijn zoon Finn, had hij het wederom voor elkaar gekregen om de arme jongen te blesseren. Vorig jaar was dit al tijdens de laatste trainingen van het seizoen voor de nieuwe indeling en nu weer. Er wordt onder de begeleiding al gesproken over een Aldootje. Lars heeft Finn nu ook ten strengste afgeraden om met zijn vader te spelen. Laat hem dat maar met je moeder doen, voegde hij er nog aan toe.

Nadat iedereen zich had omgekleed, werd de tactiek wat uitgelegd en kon er warm gelopen worden. De leider was er ook nog niet bij, want er waren nog wat zachte ballen. Na een goede warming up, met harde ballen, besprak de trainer de laatste puntjes en wilde de scheidsrechter beginnen. Bij de hoofdtrainer zaten de inloopshirts nog niet in het systeem en moest er hurry up omgekleed worden.

Toch begonnen de talenten fris en gretig. Het was Moos die door Zegert werd weggestuurd en hij  raakte in de eerste minuut al het zijnet. Het was het sein voor verzorgd en tactisch voetbal. Hier en daar vielen er wel een paar gaatjes, maar dit werd door het middenveld al snel gedicht. In de negende minuut was er een uitstekende combinatie, die rechts achter begon. Via Sem B, Finn D, wederom Sem, Zegert en Daan kwam de bal bij de vrijstaande Wessel. Hij raakte helaas de bal niet lekker en deze ging naast het haastrechtse doel. Halverwege de eerste helft nam de aanvoerder een corner. Via een tegenstander belandde deze voor de voeten van Sem B. Hij aarzelde niet en bracht het scorebord in beweging. Dit doelpunt werd door de talenten met veel bombarie gevierd. Wellicht iets te uitbundig. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker al achter Colin. De talenten waren weer bij de les en weer tweeminuten later, schoot Moos net naast het doel, na een goede combinatie op de zestien. Vijf minuten voor de rust was er een lange bal van, de centraal in het midden spelende, Max op Zegert. Hij paste op zijn beurt de vrijstaande Finn D aan en de voorsprong was weer een feit. Vlak daarna zag Moos in zijn ooghoek de haastrechtse goalie ver voor zijn doel staan. Met een schot van een meter of vijfentwintig probeerde hij over hem heen te schieten. De keeper had het echter door en was weer op tijd terug. Ook waren er tegen het einde van de eerste helft nog twee ouderwaterse schoten die het doel net miste.

In de rust werden wederom lovende woorden gesproken en tactische aanwijzingen over het middenveld doorgenomen. Nadat Finn D met de koektrommel was rondgegaan en met het idee dat er meer in zat, werd het mooie groen laken van veld vijf weer betreden. Jacob en Sem M hadden de plaatsen ingenomen van Wessel en Diederik (zonder ck). Uw verslaggever zat vorige week nog teveel in het verhaal over de moord  op Arie Bombarie(104) van die bekende rechercheur uit de Jordaan en schreef daarom ook zijn naam met de bekende ck. Hierbij nog mijn verontschuldiging.

Met zeker zestig supporters langs de lijn, was na vier minuten de eerste kans alweer een feit. Het was Gio die sterk voor zijn directe tegenstander kwam en Zegert bediende. Hij zag zijn schot helaas door de keeper naast gewerkt worden. Halverwege de tweede helft werd Max op het middenveld ingespeeld. Na een paar voorwaartse passen aarzelde hij niet en liet de bal met een mooi schot achter de haastrechtse goalie ploffen. Vijf minuten later was er een lange bal van Colin die Daan deed lopen. Hij kapte voor de achterlijn twee man uit en paste naar Zegert. Hij deed het zelfde met zijn tegenstander als Daan en schoot op doel. De keeper kon er niet bij, maar via de paal stuiterde hij weer het veld in. Vijf minuten voor tijd was er een counter van Haastrecht en konden Fleur en Diederik het niet voorlopen. Zo werd het toch nog even spannend dachten ze aan haastrechtse zijde. Daan kreeg vrij snel de bal aangespeeld en controleerde goed. Sem B kwam langs gerent en kreeg de bal op maat mee. Hij kapte en schoot resoluut tegen de touwen. Zo kwam deze wedstrijd ten einden en konden de talenten met een goed gevoel en een 4-2 overwinning de kleedkamer op zoeken.

De leiding was tevreden over het vertoonde spel, alleen dat de uitslag wel wat hoger uit had kunnen vallen ,daar waren ze het allemaal over eens. Woensdag mag er weer geoefend worden om 19.00 uur tegen Bergambacht. Zaterdag is dan de eerste echte wedstrijd en wel voor de beker uit naar Nieuwerkerk.