Het doek is gevallen. FC Oudewater 2 heeft zich helaas niet weten te handhaven in de 1e Klasse reserve. Hoewel de laatste wedstrijd tegen Ariston in Delft winnend werd afgesloten, komen we één punt tekort op de ranglijst. Alle drie de concurrenten die FC Oudewater hadden kunnen ‘helpen’ wonnen ook hun wedstrijd. De inhaalrace, die in februari werd ingezet, bleek net niet te slagen. Een veelbetekenende statistiek is dat FC Oudewater in de 3e periode op de 7e plaats van de ranglijst eindigde, met 15 punten uit de laatste 9 wedstrijden. Met opgeheven hoofd verlaten we deze klasse. Het was tot de laatste dag spannend.
Kansen te over
Op het sportcomplex van de Technische Universiteit in Delft was het even zoeken naar kleedkamer 32 (!), maar daar kwamen we goed uit. Vanaf de eerste minuut nam FC Oudewater het heft in handen en dat resulteerde in een bonte verzameling aan kansen. Van Dante, die op prachtige wijze zijn tegenstander uitkapte, maar zijn schot op de keeper zag afketsen. Of een ouderwetse ‘scrimmage’, die zelfs na vijf doelpogingen slechts eindigde in een achterbal. En de mooiste kans was voor Willem, die vanaf 11-meter mocht aanleggen, nadat hij binnen het zestienmetergebied werd gevloerd. Zijn inzet ging jammerlijk naast.
45 minuten volle bak
In de rust was de boodschap duidelijk: “Doorgaan op de ingeslagen en 45 minuten lang volle bak gaan, om nog kans te maken op handhaving, want concurrent Barendrecht speelde immers zijn wedstrijd pas om 14.30 uur. Opnieuw kwamen de kansen en opnieuw mocht FC Oudewater aanleggen vanaf de penaltystip. Ditmaal was het routinier Wouter die dit buitenkansje wist om te zetten in een terechte 0-1-voorsprong. Enkele minuten later was het opnieuw Wouter die – na een fraaie assist van Willem – de 0-2 liet aantekenen. Zou het dan toch?!… In de 2e minuut van de blessuretijd maakte Ariston nog de 1-2, snel gevolgd door het eindsignaal. Het geduld na afloop werd niet beloond. Het zonnetje scheen, een kan bier stond op de picknicktafel, maar enkele broodjes-kipcorn later kwam het bericht uit Barendrecht dat ook zij 3 punten hadden gepakt. FC Oudewater eindigt op de 12e plaats, één punt minder dan drie andere ploegen die allemaal een slechter doelsaldo hadden.
8. Ariston 26 – 29
9. Barendrecht 26 – 27
10. MVV27 26 – 27
11. FC Binnenmaas 26 – 27
12. FC Oudewater 26 – 26
13. Zwaluwen 25 – 17
14. Neptunus Schiebroek 25 – 13