Matige start tweede bedrijf breekt FC Oudewater op: 3-1.

FC Oudewater heeft in de buitengewoon spannende Tweede Klasse D dure en tevens onnodige punten laten liggen. Toen de Ouderwaterse formatie de rust inging met een 0-1 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. Helaas moest er aan het einde van de wedstrijd geconcludeerd worden dat de vijf resterende wedstrijden gestreden dient te worden tegen degradatie.

Dominante eerste helft
Toen er om 15.00 werd afgetrapt in het zonnige, maar winderige Oegstgeest was al snel duidelijk hoe het spelbeeld zich zou voltrekken. De hechte defensie van ASC groef zich in, terwijl FC Oudewater het spel moest bepalen. Dit gebeurde naar behoren. De backs van ASC hadden hun handen vol aan de behendige Griffioen en Rietveld op de vleugels. Dikwijls werd het gevaarlijk, maar tot echt grote kansen resulteerde het niet. Halverwege de eerste helft brak een bal dwars door het centrum van de Ajax Sportman Combinatie de wedstrijd open. Evers ontving de bal, maar toen hij wilde aanleggen een poging werd hij gevloerd door de defensief sterke Davey de Fauw: Penalty voor FC Oudewater. Dit was een kolfje naar de hand van Simon La Lau. De penaltyspecialist benutte de elfmetertrap feilloos en bracht de Oudewaternaren op een terechte voorsprong. Het restant van de eerste helft werd gedomineerd door de Geelbuiken, maar pogingen van Venhof, Griffioen en Evers troffen net geen doel. Het hardwerkende ASC wist hier één kans tegenover te stellen, maar deze was niet besteed aan ASC-spits Rob Penders.

Matige openingsfase tweede helft
De toeschouwers kregen in de tweede een andere wedstrijd voorgeschoteld. Van meet af aan was te merken dat de spelers van FC Oudewater niet lekker uit de rust kwamen. Daarbovenop kwam ook nog het uitvallen van de meest dreigende aanvaller. Griffioen moest het strijdtoneel verlaten met een  kwetsuur aan zijn onderbeen. Vervolgens ging het snel. De watervlugge Julian Jenner gaf een panklare voorzet voor de schietgrage voeten van Penders. Zijn inzet belande tegen de touwen en uit het niets stond er in de 52e minuut 1-1 op het scorebord. De ploeg uit Oegstgeest rook bloed en binnen enkele minuten werd vanuit een voorzet de vrijstaande Jeroen Heubach bereikt. Hij wist de bal leep terug te leggen op Penders. De spits treuzelde niet en volleerde het leder hard tegen de touwen.

Hoewel de klap hard was, wist FC Oudewater de rug te rechten. Onder leiding van de ervaren Menno Venhof trokken de Oudewaternaren ten aanval. Zijn spectaculaire inzetten (een stiftje en omhaal) leverde op miraculeuze wijze geen gelijkmaker op en dus moest de jacht op een verdiende gelijkmaker door. Echter, veranderende het spelbeeld en wist de ploeg van Redel elkaar steeds minder te vinden. Het zorgde voor een rommelige fase, waarin ASC haar voordeel uit haalde. In de 72e minuut werd vanuit een corner van Tim Vincken het hoofd van verdediger Opdam bereikt. Zijn overduidelijke duw op Van Zuijlen werd niet gezien door de verder prima fluitende leidsman, waardoor hij de voor ASC bevrijdende 3-1 in kon knikken.

FC Oudewater probeerde de laatste 20 minuten met man en macht de aansluitingstreffer te produceren, maar het mocht niet baten. Ook de langverwachte rentree van Ivo Anbergen bracht hier geen verandering in. De middenvelder liet zich zien door na een langdurende knieblessure als vanouds ‘zijn duels te pakken’. Een groot lichtpunt op een verder teleurstellende middag in Oegstgeest.

Na de nederlaag zal ernaar beneden moeten worden gekeken. De komende wedstrijden zal er alles aan moeten worden gedaan om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Graag zien we jullie bij de wedstrijden, om deze talentvolle ploeg te steunen richting een uiteindelijk terechte handhaving!

Hoewel het veldspel niet geweldig was werden er voldoende kansen gecreëerd, welk uiteindelijk resulteerde in 0-1 voorsprong.

De matige start van de tweede helft hielp hardwerkende ASC’ers in het zadel. Drie kwartier later moest er geconcludeerd worden dat er veel meer in had gezeten, maar de punten in Oegstgeest bleven. FC Oudewater rest de realiteit dat de komende vijf wedstrijden moet worden gestreden tegen degradatie.

Uw correspondent was bij deze wedstrijd Walter van der Neut !