Net voordat de klok kwart over negen sloeg verzamelde de talenten zich op het parkeerterrein van sportpark Markveld. Deze morgen stond de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Zoetermeer op het programma. In de week voorafgaande had Colin op de training tijdens een redding een aantal van zijn vingers uit de kom laten schieten en moest een dag of vijf rust houden. Zijn trainer had hem zelfs al verboden om aankomende week te komen trainen. Hij deed deze mededeling om hem zo volgende week weer in te kunnen zetten. Toch liet de keeper niet verstek gaan en meldde zich ook op het parkeerterrein om zijn maten aan te moedigen. In de ochtend op de dag voor vertrek, kwamen er onheilspellende bericht uit huize de Bil; Sem is ziek en we weten niet of hij morgen erbij kan zijn. Dit bericht werd ‘s avonds nog bekrachtigd en betekende de tweede tegenvaller voor deze wedstrijd. Dit had gevolgen voor de nachtrust van de trainer. In plaats van te dromen, puzzelde hij de halve nacht over een opstelling. Zelfs op de heenweg vielen de vele stiltes aan zijner kant op. Dit terwijl de Frauline augurk hem in de auto toch van vele raad voorzag.

Aangekomen in Zoetermeer werd kleedkamer acht opgezocht en kon er worden omgekleed. Nog weinig spelers waren hier ooit geweest, iets wat ook voor de leiding gold. Fleur werd, in tegenstelling tot vorige week, nu wel op tijd door de leider bij de wedstrijdbespreking gehaald. Aldo deelde bij het verlaten de gebruikelijke doping uit en de tocht naar het derde veld kon worden aangevangen. Na de warming up dachten de talenten klaar voor de wedstrijd te zijn, maar de voorgaande ploegen waren nog niet klaar.

Met tien minuten vertraging werd er afgetrapt en begonnen de talenten met de verwachtte, goede inzet. Vanwege de twee afmeldingen werd er in een geschoven elftal begonnen. De kleine pitbull Diederik had zichzelf geschikt in het teamverband en nam plaats onder de lat. Wessel schoof een linie naar achter en kwam naast Fleur, Max en Sem te staan. Hierdoor stond Zegert naast Finn D als verdedigende middenvelder en nam Moos de aanvallende positie op het middenveld voor zijn rekening. Voorin moest het gevaar komen van Giovanni, Daan en Finn K. Al in de derde minuut was het Gio die het eerste schot loste. Vanaf links zag hij de bal voorlangs gaan. Een minuut later was het Zegert die deze actie in spiegelbeeld kopieerde. Vanaf de rechterkant ging de bal voor de tweede keer voorlangs. Op het hobbelige veld was er in de zesde minuut een lange bal van Zoetermeer. De uit de kluiten gewassen spits spurtte er achteraan en dreigde op Diederik af te stevenen. Wessel kon dit met zijn uitschuifbeen echter knap voorkomen. De actie die hier op volgde was voor de geelbuiken. Finn K werd door flo Fleur aangespeeld. Hij bediende op zijn beurt Daan, die op de achterlijn zijn directe tegenstandster zijn hielen liet zien. Finn D was ondertussen op een meter van de doellijn gekomen en kon de voorzet vakkundig tegen het net werken. De terechte voorsprong was een feit. Zoetermeer liet het er niet bij zitten en toonde Diederick zich een ware vervanger van Colin. Halverwege de eerste helft was er een corner van Giovanni die mooi en strak voor het doel kwam. De keeper dacht de bal te pakken maar dit lukte niet. Iets wat Fleur al eerder was opgevallen. Bij het positioneren voor de corner was de tank van rechtsachter, een bijnaam die langs de lijn gehoord werd, in de buurt van de keeper gaan staan. Door deze oplettendheid kon ze na het loslaten van de bal, de nul – twee op het scorebord, ehh… in het scheidsrechterboekje laten noteren, als hij die ten minste bij zich had. De talenten speelde namelijk op het armoedige veld drie; buiten de vele hobbels daar, stond er geen dug-out, geen bankje en zeker geen scorebord. Voordat de wedstrijd kon beginnen had de oudewaterse leider zelfs bij de toss zijn portemonnee moeten trekken. Niet voor matchfixing, maar omdat de leidsman zijn muntje in de kleedkamer had laten liggen. Het tweede gedeelte van de eerste helft ging er een beetje rommelig aan toe. Er waren wel kansen, maar deze werden niet goed uit gespeeld. Diederik had ook nog een goede redding. Net voor de rust werd de bal op links door het midden naar voren gestuurd. Daan was hier als de kippen bij. Tijdens zijn actie dreigde hij de bal kwijt te raken, maar Gio gaf hem een extra zetje en Daan kon op de keeper af. Met zijn chocolade been liet hij de doelman kansloos en werd er gepauzeerd met een nul-drie voorsprong.

Nadat iedereen weer de kleedkamer had gevonden werd de limonade opgedronken. Hier werd de eerste helft doorgenomen. De stand was goed, maar het spel kon beter. Dit was wel lastig omdat het veld niet helemaal mee werkte. De posities bij balbezit van de tegenstander werden nog even doorgenomen. En zo waren de puntjes ook weer op de spreekwoordelijke ï gezet. Finn D vergat door de aanwijzingen helemaal om zijn koekjes uit te delen en dus werd er hongerig weer aan de tweede helft begonnen.

De eerste mogelijkheid was voor de gastheren. Na een goede redding van de kleine oudewaterse pitbull, belandde de rebound op de buitenkant van de paal. De tactiek was aan zoetermeerse kant ook iets gewijzigd. Waar er in de eerste helft geen tactiek viel waar te nemen en er veelal maar twee voorhoede spelers waren te ontdekken, verschenen er nu geregeld vier in de voorste linie. In de negende minuut was het vissen voor Diederik. De verdediging werd zoek gespeeld en er kon vrij ingetikt worden. Een minuut later was er een opgelegde kans aan de andere zijde. Moos werd vrij aangespeeld op de elf meter. Zijn schot was echter niet het vernoemen waard. Het oudewaters publiek moest tot de tweeënvijftigste minuut wachten om weer te juichen. Na een actie van Jacob kon Gio weer een hoekschop nemen. Zijn trap kwam op ruim een meter hoogte bij de eerste paal terecht. Zegert stond daar en kon met de buitenkant van zijn rechtervoet een acrobatische beweging (een combinatie van een hakkie en een achterwaartse omhaal in spiegelbeeld)maken, De bal ging via de onderkant van de dwarsligger over de doellijn en zo kon de vierde oudewaterse goal genoteerd worden. Bij de lange zoetermeerse spits werd de sfeer er niet beter op. Nadat enkele minuten eerder aanvoerder Sem al een tik na kreeg, was nu Max de pineut. De slaande beweging van de zure augurk werd niet door de scheidsrechter waargenomen, maar de oudewaterse zijkant reageerde fel. Na wat gesprekken over en weer kon Max, die het rustigste van iedereen bleef, de vrije trap nemen. Met grote precisie lag hij de bal over de defensie van Zoetermeer. Daan was al vertrokken, maar stuitte op de keeper. Voordat het helemaal uit de hand zou lopen, floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

In de veldbespreking na afloop werd de inzet geprezen. Ook vielen de vele blije gezichten op. De trainer sprak over de goede inzet in de tweede helft. In de kleedkamer werd de taart van de jarig Zegert met veel gejuich aangesneden. Ook Finn D had aan zijn koekjes gedacht en dat gaf mooie combinaties. Aankomende zaterdag zal tegen CKC hopelijk beter spel ten tonele gebracht worden. Dan spelen de talenten om elf uur uit in Rotterdam. Ook deze hele week kunnen de talenten weer genieten van de koppositie.