SCH’44 – FC Oudewater 0-1

De omroeper van SCH’44 kwam goed weg. Na de rust zou hij in andere gevallen liefst 9 nieuwe namen hebben moeten oplezen met spelers die aan Oudewaterse zijde hun positie innamen. “Marc Oosterwijk, Ties van der Werf, Jur Anbergen, Joep Rietveld, Dante van Baaren, Lars Janmaat. Arno Baas, Bram Noordman en Kaj van den Heuvel” zouden de speakers hebben doorgegeven. Samen met een tweetal achterblijvers -Jesper van der Zwart en Ivo Anbergen- werden zij voor de opgave gesteld een 0-1 voorsprong over de streep te trekken. En dat gelukte uiteindelijk wonderwel. Meer dan een tweetal gele kaarten (van der Zwart en Noorman) was de schade niet. Een schot van Stanley Mailoa dat in de 74e minuut tegen de linkerpaal naast Kaj van den Heuvel belandde was de beste mogelijkheid voor de ploeg uit Harmelen. In alle overige situaties toonde ook Van den Heuvel zich een betrouwbare sluitpost. Er leek de thuisploeg veel aan gelegen een goed resultaat binnen te halen. SCH’44 is na de overstap naar het zaterdagvoetbal naarstig op zoek naar een plek in tenminste de derde klasse, maar de achterliggende twee competities werd dit met name door corona danig verstoord. Een overduidelijk geval van pech voor een ambitievolle vereniging die in deze cyclus voorlopig een tweede positie inneemt achter Zwammerdam.

Partijen

Wedstrijdjes spelen blijft voor de doorsnee voetballer toch altijd datgene waar men naar uit kijkt. In het verleden deden spelers tijdens de training vooral hun best om de in het vooruitzicht gestelde beloning in de vorm van ‘een partijtje’ binnen te slepen. Die konden soms lang duren, vooral als de ploeg waarin de trainer zichzelf had opgesteld niet aan de winnende hand was. “De winnende goal” was vaak een geforceerde oplossing om zonder gezichtsverlies de kleedkamer op te zoeken.

Enthousiast

In de eerste helft kende de wedstrijd verschillende fases. Alle deelnemers lieten blijken er veel zin in te hebben en er werd dan ook fris van de lever en met veel enthousiasme gevoetbald. Het was met name de bal die zich aanvankelijk niet wenste aan te passen. Zo zocht hij in de 5e minuut op een mooi lobje van Menno Venhof een baan die pal achter de doellat op het net eindigde. Twee minuten nadien werd diezelfde bal de doorgang op miraculeuze wijze versperd op een inzet van Jelmer Voois. De Harmelaren ondervonden dezelfde tegenslag. Een inzet van Mailoa werd op de doellijn gekeerd en de paal naast doelman Meuleman stond de Oudewaterse doelman in de 8e minuut terzijde. Een schoolvoorbeeld van een vanaf de eigenhelft in gezette counter sloot de beginperiode af. Bart Griffioen stond aan de basis en aan het slot van de aanval die een gesmoord schot opleverde. De bal beëindigde zijn weg voor het bereiken van zijn eindbestemming.

Wedstrijd in handen

Langzaam maar zeker kregen de bezoekers greep op de wedstrijd en was hun balbezit veelvuldiger dan dat van SCH’44. Hoekschoppen vormden de oogst. De eerste reeks van vijf werd in de 32e minuut besloten met een kopgoal van Bob Appels. Deze werd afgekeurd vanwege een geconstateerde overtreding in de mêlee. Een schot van Griffioen werd vervolgens gekeerd en de rebound van Venhof vloog naast. Ook Harmelaar Mike Busse wist in kansrijke positie de openingstreffer niet voor zijn rekening te nemen; naast. Een minuut later stond deze wel op het bord. Uit de tweede corner op rij werd de bal tot driemaal toe ingeschoten. De laatste schutter was Nick van den IJssel; 0-1. (37e min). Aan de ‘jonkies’ de opdracht de buit binnenboord te houden. Dat gelukte.

Bart Meuleman, Walter van der Neut, Bob Appels, Niek Sluijs, Jesper van der Zwart, Simon LaLau, Nick van den IJssel, Ivo Anbergen, Menno Venhof, Jelmer Voois en Bart Griffioen. (Marc Oosterwijk, Ties van der Werf, Jur Anbergen, Joep Rietveld, Dante van Baaren, Lars Janmaat. Arno Baas, Bram Noordman en Kaj van den Heuvel)