FC Oudewater – Linschoten 8 – 0
Begin augustus 2017 waren de Linschotenaren ook te gast in Oudewater, met een verschil van acht doelpunten (10-2) trokken de Oudewaternaren toen aan het langste eind. Vandaag waren ze er weer en er bleek niet veel veranderd, weer hetzelfde verschil met dien verstande dat de Geelbuiken nu geen enkel tegendoelpunt incasseerden. In de opzet een uiterst jeugdig team neer te zetten slaagde Oudewater trainer Harry Akkermans wonderwel. Doelman Kaj van den Heuvel was met zijn 26 jaar de oudste van het spul. Zonder de bekende sterkhouders Venhof, Miltenburg, Rijsbergen, Stalvord en Van Sprundel stond er dus heel jong elftal op het veld. De jeugd presenteerde zich echter uitstekend en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. De tegenvoeter van Akkermans, Ben Rietveld aan de zijde van Linschoten, had echter nog jeugdiger materiaal tot zijn beschikking en hier waren het de routiniers Van Eijk, Elenbaas en Benjamin Borst die het gemiddelde opvijzelden De keuze van trainer Akkermans tussen twee min of meer gelijkwaardige doelmannen werd er echter alleen maar moeilijker door, de keeper van dienst vandaag, Kaj van den Heuvel, kreeg op een ingreep na werkelijk niets te doen. Opvallend was ook het optreden van Benjamin Borst, deze Linschoter veldspeler stond bij gebrek aan doelmannen bij VVL vandaag in het doel en ondanks de vette nederlaag bleek hij de beste speler bij de bezoekers, hij voorkwam in ieder een nog grotere blamage.

De beide Oudewaterse vleugelverdedigers tekenden al in de 6e minuut voor de openingstreffer. Djardo Boele deed het voorbereidende werk en Walter van der Neut schoof beheerst binnen; 1-0. Mede dankzij een schitterende redding van Borst bleven tot aan de eerste drinkpauze verdere doelpunten uit. Oudewater heerste op alle fronten, maar liet het in de afronding vooralsnog afweten. Nadat de Linschotenaren hun eerste hoekschop hadden genomen, counterde Oudewater in de 27e minuut na het tweede doelpunt. Ivo Anbergen legde af op Bart Griffioen en die deed wat er van hem verwacht werd; 2-0. Zeven minuten later slalomde dezelfde Griffioen langs de achterlijn en moest Borst er opnieuw aan geloven; 3-0. Aan Oudewaterse zijde werd hierna het bezitten van de bal heilig verklaard. Dat had slechts tot gevolg dat de Linschotenaren moedeloos raakten en de hoekschoppenverhouding opliep tot 8 tegen 1. Doelpunten leverde deze strijdwijze tot aan de rust niet op.

Nick van den IJssel en Mike Rijsbergen maakten hun entree op het kunstgras van veld vier (het hoofdveld is nog slachtoffer van de droogte) voor het duo Griffioen en Snel. Binnen 10 minuten lagen er twee in. De combinatie tussen Sjoerd Wiltenburg en Willem LaLau kende in Van den IJssel een beheerste afmaker; 4-0 (53e min), waarna Tim Goes in de 55e minuut voor de 5-0 tekende. Met Viktor van der Bent en Alex Oskam voor Van Eck en De Koning deed Linschoten verwoede pogingen de deur achterin op slot te houden. Dat lukte ten koste van een aantal hoekschoppen, maar Van den IJssel scoorde na 65 minuten vanuit de rebound de 6-0. Na de tweede drinkpauze verhoogde Simon LaLau de stand tot 7-0 door de bal in de kruising te deponeren. Na een fase waarin de aandacht van de toeschouwers niet meer getrokken werd door aantrekkelijke combinaties was een inzet van Willem La lau verantwoordelijk voor de 8-0 eindstand. Van den IJssel deed ook nu het voorbereidende werk. De mogelijkheid de eer te redden was even voordien door invaller Jelle Baas teniet gedaan.

FC Oudewater: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Mike Snel (Mike Rijsbergen), Niek Sluijs (A), Djardo Boele, Simon la Lau, Willem la Lau, Sjoerd Wiltenburg (Wouter van Sprundel), Tim Goes, Ivo Anbergen, Bart Griffioen (Nick van den IJssel).