Met een team van slechts 12 spelers werd afgereisd naar Hazerswoude. Op het laatste moment bleek dat Juran, onze keeper, met de JO19-1 mee moest doen. Gelukkig hebben we een ex-doelman in onze gelederen, dus moest Carlo met frisse tegenzin zijn plaats onder de lat innemen. Maar hierdoor (en door de afwezigheid van Casper) waren we ons defensieve centrum kwijt. Dit werd noodgedwongen gevormd door Tim en Pascal, met de gebruikelijke backs Tijs en Mitchell op de vleugels. Het middenveld bestond uit Mike, Danny en Kel, en de voorhoede uit Jur, Mees en Koen. Haroune begon op de bank. Mede door wat pijntjes in been en rug bij Mees en Mike, de naweeën van een keelontsteking doordeweeks bij Tijs wijzigde deze opstelling de hele wedstrijd door, sommige spelers speelden uiteindelijk op plekken die hen volkomen vreemd waren. Maar ondanks deze kleine tegenvallertjes werden de drie punten meegenomen naar Oudewater.

De wedstrijd begon desalniettemin zeer goed voor de Oudewaternaren. In de eerste 3 minuten mocht FCO drie corners nemen, die geen van alle tot groot gevaar leidden. In de 4e minuut was de eerste echte kans echter gelijk een goal. Mike pakte de bal van zijn tegenstander af op het middenveld, passte op Mees en die gaf de bal in een keer mee op de diepgaande Koen. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en verzilverde het buitenkansje koelbloedig (0-1, 4.) De volgende kans voor FCO kwam in de negende minuut. Jur was zijn man te snel af aan de linkerkant, legde terug op Mees, maar zijn schot was recht in de handen van de keeper. Na een kwartier spelen kreeg Hazerswoudse Boys zijn eerste kans. Een vrije trap van ongeveer 25 meter, na het blokkeren van de spits door een FCO-verdediger, ging echter hoog over. Het veldspel van FC Oudewater liet in deze fase te wensen over, er werd wel goed opgebouwd van achteruit, maar de eindpass was vaak niet nauwkeurig genoeg. De Hazerswoudse Boys kwamen beter in hun spel en benutten hun snelle spits om onrust in onze verdediging te veroorzaken. Dit leidde tot een aantal corners, uit een daarvan kwam de bal voor de voeten van een HB-speler, maar hij schoot recht in de handen van Carlo. Oudewater was soms ook gevaarlijk, in de 23e minuut was het Mees die de bal net naast het doel krulde. Even later was het Mike, die weer de bal op het middenveld veroverde en een dieptepass op Koen gaf. Jammer genoeg was hij minder accuraat dan bij zijn doelpunt en schoot hij de bal net voorlangs. In de tegenaanval was het Carlo die zijn doel ternauwernood schoon wist te houden. Een vrije trap belandde in de kluts bij een HB-speler, maar onze keeper wist met een prachtige reflex de bal nog over de lat te tikken. Helaas werd uit de daaropvolgende corner de bal wel succesvol langs onze doelman gekopt (1-1, 29.) Een zestal minuten voor rust kwam Oudewater dan wel weer op voorsprong. Mees zette de aanval op, stuurde Koen de diepte in, die omspeelde zijn tegenstander, maar werd daarbij ten val gebracht. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Mees ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan en joeg de bal langs de kansloze doelman tegen de touwen (1-2, 35) 4 minuten voor rust kwam HB (tijdelijk) met 10 man te staan. Een middenvelder pakte rond de middencirkel Kel rond zijn middel en kon met een gele kaart de bank op zoeken. Voor de rust was Oudewater nog eenmaal gevaarlijk, Mees wist zich op links van zijn tegenstander te ontdoen, maar tikte de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper nog net redding kon brengen.

De tweede helft begon met een aanvallend Oudewater. Jur zag een vrije trap langs de verkeerde kant van de paal hobbelen, Mees probeerde een onsuccesvolle omhaal uit een voorzet en Koen kwam een teentje tekort om een voorzet van Haroune in te tikken. In de 55e minuut was HB weer eens gevaarlijk. Een scheidsrechterbal werd, niet al te sportief, tegen de achterlijn over de zijlijn geschoten, waardoor HB eigenlijk weer gelijk in de aanval kon gaan. De ingooi werd opgepikt door een tegenstander maar zijn schot werd door Carlo tot corner verwerkt. Uit die hoekschop werd net over gekopt door Hazerswoude. De Boys voelden dat er misschien meer te halen viel en gingen opportunistisch spelen. Maar dat leverde vooral ook kansen aan de andere kant op. Een vrije trap van Haroune bereikte Danny, die nam aan met links en schoot met rechts maar de bal ging een meter langs de linkerpaal. 10 minuten voor het einde wilde Mees een voorzet van rechts inkoppen, maar de bal schampte zijn hoofd en belandde op zijn schouder en was daardoor een makkelijke prooi voor de keeper. 5 minuten voor affluiten nog 2 kansen voor Hazerswoudse Boys. De eerste, een wanhoopschot van 35 meter, ging ruim over. Maar de tweede was een stuk gevaarlijker. De spits wist zich goed vrij te spelen en ging de zestien in. Gelukkig miste zijn harde schot de juiste richting en ging een metertje naast. Vlak voor het einde kreeg FCO nog een levensgrote kans om de wedstrijd in veilige haven te brengen. Na een combinatie door het midden kreeg Koen de bal vrij voor doel, maar zijn poging kon nog door de keeper worden afgeweerd. Het schot uit de rebound van Kel ging net over de deklat. In de blessuretijd kreeg Mees nog een mooie kans, hij kon alleen op de keeper afgaan, maar ook dit keer was de Hazerswoudse goalie hem de baas, wel ten koste van een corner, die niets opleverde.

Al met al een zwaarbevochten uitzege, behaald met niet altijd even goed voetbal. Maar zoals de uitdrukking luidt, kampioen wordt je tegen de kleintjes. Ons team staat nog steeds op de eerste plaats met de volle winst uit 4 wedstrijden.

Volgende week speelt ons team zijn 2e thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Alphen JO17-2.