FC Oudewater JO19-2 heeft de stijgende lijn, die vorige week met een thuisoverwinning op Koudekerk werd ingezet, voortgezet door uit bij hekkensluiter Bernardus met 1-7 te winnen. Door deze overwinning is het team gestegen naar de 7e plaats op de ranglijst.

Aangekomen in Hazerswoude-Rijndijk bleek Dave Schimmel zijn voetbalschoenen te zijn vergeten. Gelukkig pasten de kicksen van wisselspeler Tim Alles hem. Maar de taak van de leiders werd er niet makkelijker op gemaakt, want nu moest bij het wisselbeleid niet alleen met blessures en posities in het veld rekening gehouden worden, maar met ook de schoenmaat van de vervanger.

Bernardus mocht dan wel puntloos onderaan staan, maar het verloor zijn wedstrijden nooit met hele grote cijfers. FCO was dus gewaarschuwd. Het in oranje/wit spelende thuisteam was als eerste gevaarlijk, in de 3e minuut werd er uit een scrimmage voor het Oudewaterse doel maar net naast geschoten. JO19-1 nam de controle van de wedstrijd in handen en een minuut later ging een schot van Jasper Kooman een metertje naast. Ook een schot van Stijn Slager even later wist het doel niet te vinden. Na 6 minuten spelen was FCO dicht bij de openingstreffer. Jasper K kreeg de bal op het middenveld, speelde zich mooi vrij, maar zag zijn schot tegen de onderkant van de lat uiteen spatten. Een goede combinatie tussen Mike Paulus en Jasper de Wit leidde een minuut later tot een kans, Jaspers voorzet werd net door de inglijdende Mike gemist. In de 10e minuut kwam de verdiende voorsprong er toch. Tim van Hoorn bezorgde de bal bij Jasper K, die speelde zijn man uit en schoot onhoudbaar vanaf de rand van de zestien binnen (0-1, 10.) Bernardus kwam slechts spaarzaam aan aanvallen toe, in de 15e minuut werd een voorzet van links ver naast gekopt. FCO bleef aanvallen, een voorzet van Mitchell Streng werd door Koen van Winden ingetikt, maar de keeper wist de bal in een uiterste krachtinspanning tot corner te tikken. En het zou niet de laatste keer zijn dat de Hazerswoudse keeper een sta-in-de-weg zou blijken te zijn. In de 19e minuut zetten Tim van H en Stijn een goede aanval op, Stijn gaf voor en, net voordat Mike dacht in te koppen, kopte een verdediger de bal achter zijn eigen doelman (0-2, 19.) Bernardus kroop nu iets uit zijn schulp, een afstandsschot recht in de handen van Lars Stafleu was een eerste waarschuwing. Een volgende aanval van de thuisploeg werd, ten koste van een corner, gestuit door Mitchell. Die hoekschop zorgde voor verwarring in de verdediging, maar de bal ging net langs de voor Oudewater goede kant van de paal. Na een half uur spelen kreeg Bernardus zijn beste kans, na een mooi lopende aanval kreeg de spits de bal vrijstaand voor de keeper, maar zijn inzet werd op het laatste moment door een FCO-been van richting veranderd en ging naast. 8 minuten voor rust leek Jasper K zijn tweede van de middag te gaan scoren. Hij snoepte zijn tegenstander de bal af en probeerde het met een ver afstandsschot. De bal leek de kruising in te vliegen, maar de uitblinkende doelman pakte de bal stijlvol uit de bovenhoek. In de 39e minuut scoorde Oudewater wel. Goed doorgaan van Mitchell leidde tot een voorzet, die door Tim van H via de keeper en zijn eigen achterwerk over de lijn werd gewerkt (0-3, 39.)

De tweede helft begon niet al te best. Na 1 minuut spelen kwam de spits van Bernardus alleen voor de keeper, Lars wist de bal nog te stoppen, maar kon hem niet onder controle krijgen en de spits kwam weer in balbezit. En waar Tim Alles vorige week in positieve zin de aandacht opeiste door het scoren van een goal, kwam hij dit keer negatief in het nieuws. Zijn duwfout op de spits leverde een strafschop op. Die werd onberispelijk in geschoten door de Bernardus-keeper, die zijn treffer op de terugweg naar het eigen doel vierde met een prachtige flic flac en salto achterwaarts gehoekt, een prachtige vloercombinatie ans van Zetten Hans van Zetten die turn-verslaggever Hans van Zetten in verrukking zou hebben gebracht (1-3, 46.) Maar dit bleek ook gelijk het laatste aanvallende wapenfeit van de Hazerswoudse-Rijndijkers. In de resterende 44 minuten wist het thuisteam geen enkele noemenswaardige kans te creëren, het was één en al FCO wat de klok sloeg. FC Oudewater reageerde bijna meteen. Een door Mike versierde corner werd door Stijn voor gebracht en bij de eerste paal door Jasper de W netjes ingeknikt (1-4, 48.) Een paar minuten later werd Koen diep gestuurd. Hij wilde in de rechterbenedenhoek schieten, maar weer was de keeper op zijn post en wist de bal nog net uit zijn heiligdom te ranselen. Na een afgeslagen corner van Bernardus werd Jasper de W met een diepe bal helemaal vrij voor de keeper gezet, maar zijn schot was 20 centimeter te hoog. De volgende aanval liep weer via Jasper de W, op links diep gestuurd legde hij de bal af op Mike. Die dacht met een mooi schot te gaan scoren, maar zag dat de voortreffelijke doelman de bal met zijn vingertoppen nog net onder de lat vandaan kon tikken. In de 65e minuut mocht Jasper de W op links weer alleen op de keeper af, maar die wist ook dit maal redding te brengen, via zijn handen ging de bal in het zijnet. Maar het bleek allemaal uitstel van executie. 2 minuten later werd Jasper de W door Jasper K diep gestuurd en dit keer ging hij niet voor eigen succes, maar legde hij de bal oog in oog met de keeper goed af op de meegelopen Koen en die faalde van dichtbij niet (1-5, 67.) Met nog een kwartier op de klok werd de score verder opgevoerd. Een Oudewaterse hoekschop kwam na wat omzwervingen in de voeten van Koen. Hij kapte zijn tegenstander uit en het lukte hem met een hard schot de keeper te passeren (1-6, 74.) Niet veel later veroverde Koen de bal op het middenveld en stuurde hij de naar rechts uitgeweken Jasper de W nog maar weer eens een keer diep, diens voorzet werd door Mike ingeschoten, maar nog van richting veranderd door een verdediger, met slechts hoekschop als resultaat. In de 82e minuut stond Mike aan de basis van de laatste goal. Hij pikte de bal achterin op en stuurde Tim van H diep op links. Die behield het overzicht en legde de bal breed op Koen, die van dichtbij zijn ‘real hattrick’ (drie goals achter elkaar zonder andere doelpunten er tussendoor) wist te scoren (1-7, 82.) In de resterende minuten was er nog één kans te noteren, Koen en Tim van H voerden hun 1-2’tjes helaas net iets te ver door, waardoor de laatstgenoemde niet een schot op doel toe kwam.

Volgende week staat de laatste wedstrijd in deze najaarsreeks op het programma. We spelen dan thuis om 12.30 uur tegen Zevenhoven JO19-1. Na deze wedstrijd zal de KNVB een nieuwe indeling voor de rest van de competitie bekend maken.