Woerden – Oudewater 1 – 0

Zo goed als de Oudewaterse elf de vorige week tegen een eersteklasser acteerde zo slecht was het vandaag tegen Woerden, uitkomend in de vierde klasse! Slechts het goede spel van Bart Griffioen en de tomeloze inzet van Walter van der Neut zijn met betrekking tot de wedstrijd van vandaag het vermelden waard. Het werd een middag zonder hartverwarmend voetbal.
Toch bracht het af en toe felle spel van Van der Neut ook een zeker risico met zich mee! Zo kwam hij kort na het beginsignaal goed weg bij een te forse sliding, in de competitie was dit minimaal met een kaart bestraft. Van de andere kant diende hij wel als voorbeeld voor vele van zijn teammaten die behoorlijk te kort schoten op het gebied van inzet, de meeste Oudewaternaren bleven daarnaast ver onder hun kunnen presteren.

Foutief ingrijpen van de Oudewaterse doelman lag aan de basis van het doelpunt dat in de negende minuut in het netje viel (1-0) Binnen een paar minuten had het allemaal nog veel erger kunnen zijn, echter de paal en Van der Neut, bal van de lijn gehaald, voorkwamen een grotere achterstand. Woerden was dus de duidelijk betere ploeg want het eerste Oudewaterse gevaar ontstond pas zo rond de twintigste minuut. De Woerdense goalie was echter Wouter van Sprundel te snel af. Kort voor de rust kregen zowel Van Sprundel als Bart Griffioen een 100% kans, eerstgenoemde verzuimde het zelf af te maken maar schoof de bal wel door naar Griffioen en ook hij miste deze opgelegde kans, 0% resultaat dus. Gelijk daarna had Griffioen trouwens ook weinig geluk, de paal stond de gelijkmaker in de weg.

Dat ook de thee geen verandering veroorzaakte werd in de loop van de tweede helft duidelijk. Oudewater leek in eerste instantie wat meer aan de bal, wat aanvallender ook. Bart Griffioen kwam weer de Woerdense doelman tegen die het schot van de Oudewaternaar maar net goed kon verwerken. Een vrije trap van Sven Rietveld draaide vlak voor het doel weg en Wouter van Sprundel speelde de bal net iets te ver voor zich uit om nog gevaarlijk te kunnen worden. Woerden was echter (ook) behoorlijk uitgeblust, hun voorwaartsen werden nu aardig in toom gehouden door de FCO-defensie. Vijf minuten voor tijd teisterde Joost Miltenburg nog een keer het houtwerk van het Woerdense doel na een aardige aanval en collega Griffioen deed dit nog eens dunnetjes over met een omhaal. Al met al een zeer matige wedstrijd, zelfs de scheidsrechter deelde in de malaise.

Opstelling Oudewater: Thimo van der Mueren, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart (Kel Morsink), Joost Miltenburg, Niek Sluijs(Jasper Kooman), Mike Rijsbergen (David Blankenburgh), Sven Rietveld, Laurens de Vor, Wouter van Sprundel, Menno Venhof (Lars Janmaat), Bart Griffioen.