FC Oudewater – DEV Doorn 2 – 1

De wedstrijd begon al met een behoorlijke tegenvaller, een van de Oudewaterse sterkhouders, Bart Griffioen, bleek tijdens de warming-up toch dusdanig geblesseerd dat hij van het wedstrijdformulier geschrapt moest worden. De zoveelste tegenvaller voor de toch al zo geplaagde Oudewaternaren. Mike Rijsbergen, net terug van een blessure, werd zijn vervanger. Belust op revanche voor de uitnederlaag in Doorn (2-1) begon de ploeg van Akkermans en Co. toch welgemoed aan de wedstrijd, maar na nog geen tien minuten was het weer schrikken toen Niek Sluijs hinkepinkend over het veld liep. Zichzelf verbijtend wist hij zich uiteindelijk toch behoorlijk door de wedstrijd heen te knokken. Oudewater was zeker in de eerste helft absoluut de betere ploeg, in de tweede helft zakte het niveau naar zeer matig.

Na een stiefkwartiertje stond de 1-0 al op het scorebord. Een ietwat vreemde voorzet werd door Jan en alleman gemist echter niet door Nick van den IJssel, hij stond wel op de juiste plaats en op zijn doelpunt was dan ook niets aan te merken (1-0, 15e min.). Nog geen twee minuten later, bij de eerste echte aanval van DEV zag Mihill Tahiri zijn slimme boogballetje tot zijn spijt net over het doel van De Ruyter heen gaan, FCO kwam hier goed mee weg. Mike Rijsbergen dacht het aan de overzijde van het veld beter te doen, maar ook hij liftte de bal net over de bovenligger heen na een prima voorzet van Walter van der Neut.
Een prima onderschepping van Mike Snel lag aan de basis van de 2-0, hij maakte het zelf ook keurig af, doelman Mark Sluis van de Doornse bezoekers was kansloos ( 22ste min.). Een paar minuten later leek dezelfde doelman wederom geslagen, Mike Rijsbergen kwam geheel vrij voor het domein van de Dev-goalie, maar het chocoladebeen van de Oudewaterse aanvaller liet hem behoorlijk in de steek, dit tot opluchting van de DEV-spelers en aanhang. Na een half uurtje sloegen de weergoden toe, een heftige sneeuwbui teisterde het veld, de spelers en de bezoekers. Het was behoorlijk bibberen op het Markveld.

Een warm “bakkie” in de rust had niet bepaald een positieve invloed op de wedstrijd, welke nog tot twee keer toe gebukt ging onder een hagel- en sneeuwaanval. En of dit allemaal niet genoeg was bleek de tweede helft ook nog eens onaantrekkelijk om naar te kijken. Dit was allemaal genoeg om een groot deel van de aanwezige toeschouwers naar het clubhuis te zien verhuizen. Balverlies en slechte passes waren schering en inslag. Met dapper uitkomen voorkwam doelman de Ruyter een doelpunt, Rahem Pabai zag zijn kans schoon maar had niet op de goede Oudewaterse sluitpost gerekend. Ook Mike Snel miste nog een opgelegde kans, vrij voor het doel mikte hij net naast. Met Menno Venhof, terug van weggeweest na een blessure en het even lopen van de Rotterdamse marathon, kwam de moegestreden Nick van den IJssel vervangen en deed dat uiteindelijk wonderwel prima. Ook Rahem Pabai deed weer van zich spreken, dit keer haalde hij de bal van zijn eigen doellijn af, hiermee een doelpunt voorkomend. Keeper Mark Sluis (DEV) moest er ook nog een keer aan te pas komen om de 3-0 te voorkomen, hij redde uitstekend op een inzet van Venhof. Een niemendalletje bezorgde de tweede gele kaart voor Joost Miltenburg, het was eigenlijk een beetje flauw van de scheidsrechter om dat gele exemplaar nogmaals aan de Oudewaterse verdediger te tonen, want nu kon hij met rood naar de kant vooral ook omdat door andere spelers gepleegde overtredingen veel eerder voor een gele prent in aanmerking waren gekomen. Met tien man werd het nog heel even lastig, vooral omdat Julian Koppers in de blessuretijd onverwacht de 2-1 liet noteren. Inmiddels waren Niek Sluijs (blessure) en Tim Goes (tactische wissel) vervangen door respectievelijk Bob Appels en Arno Baas.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Niek Sluijs (Bob Appels), Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau, Nick van den IJssel (Menno Venhof), Mike Snel, Tim Goes (Arno Baas), Ivo Anbergen, Mike Rijsbergen.

Belangrijk om te vermelden was het uiterst fraaie doelpunt van onze pupil van de week Iwan Boere, klasse Iwan !!!!!!!!!!!!!!