Net voor de klok kwart voor tien zou slaan, verzamelde de meeste talenten van de JO13-1 zich voor de zesde competitiewedstrijd op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Deze zaterdag moesten de leeftijdsgenoten van CKC uit Rotterdam bestreden worden. De wedstrijd was zes weken naar voren geplaatst vanwege het nog te spelen internationale toernooi in België. Een blik op de ranglijst leerde dat de tegenstander van vandaag aan de andere kant stond dan de talenten zelf. Er moest dus gewaakt worden voor onderschatting. Nadat Daan ook was aangesloten kon er naar de havenstad vertrokken worden.

Aangekomen in het Kralingse veer, werd eerst een verkeerde poort ingelopen. De jongens merkte op, liever het kunstgrasveld bij de buren te willen betreden dan de zojuist bezochte buurt- en speeltuinvereniging. Op de juiste plek aangekomen werd er direct naar kleedkamer drie gegaan om de voorbereiding te starten. Tijdens het omkleden werd duidelijk dat de leiding vandaag in handen was van de assistenten, want hoofdtrainer Lars was niet aanwezig. Hij was dit weekend met zijn lief op een werkbezoek bij een bingogigant zo’n 200 kilometer verderop. Dit vanwege de, op de planning staande, JO13-1 bingomiddag aankomende achtentwintigste van april. De talenten willen dan geld ophalen voor het eerder genoemde toernooi van tien tot twaalf mei. Terwijl de tactische uitleg werd uitgesproken, kon iedereen omkleden. De aankomende bingokoning had zijn assistenten wel het nodige huiswerk meegegeven en dus werd er een opstelling op de kleedkamerdeur geplakt. Hieruit bleek dat er voor Colin geen verassing was en gewoon het keeperstenue kon aantrekken. De verdediging werd voornamelijk gevormd door tweedejaars. Met Fleur en Max aan de buitenkanten werd de overgebleven centrale plek naast Sem M ingevuld door Sem B. Hierdoor wist Diederik dat hij het wat rustiger aan kon doen. Verdedigend op het middenveld werd wel voor jeugdigheid gekozen. Jacob en Finn D zouden beginnen vermelde het formulier, ten koste van Wessel. Voorin mochten Finn K en Moos beginnen met Daan in de spits. Zegert zou als middenvelder bij een aanval dan moeten bijsluiten. Hierdoor was Giovanni genoodzaakt om in het begin het allemaal vanaf de kant te bekijken. Vooraf werd nog wel de waarschuwing gehoord, dat de talenten hun eigen spel moesten spelen en niet mee gaan in het spel van de tegenstander. Nadat het voor iedereen duidelijk was, kon op het hoofdveld aan de warming up begonnen worden.

Met Zegert zijn vader als vlagger, werd er door de talenten rommelig aan de wedstrijd begonnen. Het middenveld liep in het begin iets te veel te zoeken en de aanvoerder gebruikte te vaak de lange bal. Op momenten dat er beter werd gekeken, kon er toch goed gevoetbald worden. Na een minuut of tien was er een hoekschop voor Oudewater. De bal werd afgeslagen en Max lag aan voor een schot. Via de vuisten van de keeper stuiterde de bal terug het veld in en was Finn K er als de kippen bij om de bal tegen het net te prikken. Ondanks het wat slordige spel was dit wel verdient. In de zeventiende minuut volgde weer een corner. Moos trapte de bal goed voor en Fleur kreeg het hoofd er tegen. De CKC goalie kon met kunst en vliegwerk maar net voorkomen dat de voorsprong zou worden verdubbeld. Hiervoor had Daan drie minuten later wel de kans. Vanuit het middenveld weggestuurd, lukte het hem niet om de bal langs de keeper te schuiven. Via de keeper ging de bal naast het doel. De leiding besloot om in te grijpen. Diederik en Giovanni mochten het veld betreden en Daan en Sem B beliepen de tegenover gestelde weg. De corner werd gelijk door Giovanni vanaf links genomen en deze was voor CKC te gevaarlijk, zodat hij het vanaf rechts nogmaals mocht proberen. Wederom werd de kopkracht van Fleur gezocht. Zij werd te veel gehinderd om goed van de grond te komen waardoor de bal over haar heen ging. Hier had Zegert zich goed opgesteld en kon ongedekt binnen tikken. Vijf minuten voor de rust was er de kans om de wedstrijd al in het slot te gooien. Via Finn K kwam de bal bij de aanvallende middenvelder. Na de één-twee die volgde met Gio, lepelde Zegert de bal mooi over de uitgekomen keeper. De bal had echter niet genoeg vaart, waardoor hij voor de lijn door een verdediger kon worden weggehaald.

Terwijl de limonade werd opgedronken, was de analyse van de eerste helft te horen.. De stand was een van de weinige positieve punten die gemeld werden. Het spel was slordig en er werd te veel mee gegaan in het spel van de tegenstander. Het hotseklots voetbal leek wel op een bingorad, want de bal zuiver overspelen, zat er niet goed in bij de talenten. Nadat geprobeerd was om de vele puntjes op de juiste ï te zetten, is Finn weer rond gegaan met de koekjes. Aldo deelde ook in de rust voor de tweede maal de gebruikelijke doping uit

Zo kon er, met de zon in de rug aan de tweede helft begonnen worden. Zegert werd gewisseld voor Wessel en Jacob een linie naar voren geschoven. De tegenstander begon iets aanvallender, maar echte reddingen hoefde Colin niet uit te voeren. Giovanni sleurde er voorin op los maar het spel bleef, op een paar acties na, een beetje slordig. Pas in de laatste minuut was er een lichtpuntje te melden. Jacob schoot, van buiten de zestien, de bal met een prachtige boog over de, te ver voor zijn doel staande, keeper heen en bracht de eindstand op het bord.

In de veldbespreking na afloop vielen de blije gezichten toch wel op. De trainers spraken over verdiende punten ondanks het spel. Dit moet volgende week zaterdag beter als de volgende tegenstander in Oudewater op bezoek komt. Eerst zal er komende woensdagavond geoefend worden tegen de leeftijdsgenoten van Cabauw. De wedstrijd begint ’s avonds om zeven uur. Zaterdag zal er om elf uur afgetrapt worden tegen XerxesDZB.