Net voor de klok half elf zou slaan, verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op het voormalige bolwerk van OVS voor de negende competitiewedstrijd. Deze zaterdag moesten de leeftijdsgenoten van de Zwervers uit Capelle bestreden worden. Een blik op de ranglijst leerde dat deze wedstrijd er eentje was waar met een beetje spanning naar uitgekeken werd. De tegenstander van vandaag stond dan wel drie verliespunten onder de talenten, maar hadden nog geen wedstrijd verloren en ook nog geen doelpunt hoeven te incasseren. Ondanks de drie brilloze uitslagen, was het doelsaldo van de gasten ook ongeveer gelijk aan dat van de talenten.

Tijdens het omkleden waren er gespannen gezichten waar te nemen. Een enkele bovenlip kon ook niet helemaal stil gehouden worden. De trainer lag op het bord enkele kleine tactieken nog een keer uit. De overige tactiek moest bij de talenten al bekende koek zijn. Na informatie bij de tegenstander ingewonnen te hebben, konden de korte mouwen uit de tas en werd er na de warming up in het donker blauw gespeeld.

De talenten begonnen, zonder de zieke Wessel, vol passie aan de wedstrijd. In de derde minuut was het de opkomende aanvoerder Sem M, die na een combinatie met Jacob en Finn K, Daan vond. Na het uitkappen van zijn tegenstander zag de lange spits echter dat de keeper zijn inzet kon keren. De rebound van Moos was daarna te zacht en de goalie kon deze oprapen. Tien minuten later was het die zelfde Moos die een uittrap van de keeper onderschepte. Na een een-tweetje met Finn D schoot hij de bal echter te hoog op doel en zag de bal over gaan. Ook was er een vuurpijl van de latere man of the match, die het doel redelijk miste. De rest van de eerste helft leverde geen hele grote kansen meer op en een beetje teleurgesteld kwamen de jongens naar de kleedkamer.

Terwijl de limonade werd opgedronken, was de analyse van de eerste helft te horen. Dat het beter moest wist iedereen wel. Tijdens de puntjes op de ï deelde Finn D waarschijnlijk zijn koekjes uit en zal Aldo wel met de gebruikelijke doping langs gegaan zijn. Dit is allemaal op aanname, omdat uw verslaggever zelf moest voetballen en als de brandweer naar Den Haag was gegaan.

Met de zon in de rug werd er aan de tweede helft begonnen worden. Hierin kreeg Moos een zwiep binnen de zestien meter en lag de scheidsrechter de bal op de stip. Max nam plaats achter de bal en faalde niet. Een vrije trap van veertig meter van de bezoekers kaatste via de lat over. Er circuleert ook een verhaal dat deze door Colin werd gered. Een ding hebben beide verhalen wel gemeen, een doelpunt werd het niet. De wedstrijd was niet van een hoog niveau, maar de spanning maakte een hoop goed. Daan werd ook nog een keer diep gestuurd en zag de uitkomende keeper twijfelen. De lob die volgde ging helaas via de lat over. De uitstekend leidende scheidsrechter B Oosterlaken vond het genoeg geweest en floot af.

In de veldbespreking na afloop vielen de blije gezichten toch wel op. Volgende week zaterdag wordt er met een schuin oog gekeken naar de inhaalwedstrijd van Schoonhoven, de enig overgebleven concurrent in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse.

Team JO13-1 zelf, zal de 28ste april, na de thuiswedstrijd van het grotere eerste, een bingomiddag organiseren met fantastische prijzen van vele lokale ondernemers. Als hoofdprijs is er een heuse Play station 4 te winnen. Dus komt allen het eerste elftal aanmoedigen en daarna een paar rondjes bingoën.