Net voordat de klok negen keer had geslagen, verzamelde de meeste talenten zich bij het voormalig OVS clubgebouw. Enkele spelers krijgen al sterallures en meldde zich luttele minuten later. Dit kwam hen op de nodige opmerkingen te staan. Danny’s fysiek gestel liet het toe om er deze morgen ook weer bij te zijn. Hij was de dinsdagavond voorafgaand aan dit duel samen met zijn rechterhand Jeffrey de inhaalwedstrijd van de twee grootste concurrenten wezen bekijken. Woerden had echter geen probleem met Olympia en blijft als grootste concurrent over. Aangezien de talenten deze tegenstander al twee keer getroffen hebben, ligt dus alles in Oudewaters handen. Deze week was er een bijna 100% opkomst, dus dit bood op voorhand al een goede uitgangspositie. In de kleedkamer werden de talenten wel gewezen op de gevaren van de eerstejaars bezoekers uit Nieuwerkerk. Er moest kort op de tegenstander gezeten worden, was het advies van de trainers.

Vol goede moed werd het veld betreden.

Er werd de eerste minuten goed druk gezet. Na 5 minuten soleerde Thomas door de verdediging, maar vond in de afronding de keeper op zijn weg. Vier minuten later was er een corner van Jelmar. In tweede instantie passeerde hij zijn tegenstander op de achterlijn, maar kwam de Thomas een teen tekort. De bal werd weggewerkt uit de zestien en rolde in de richting van Matisse. Deze aarzelde niet en schoot de bal hard en strak tegen het net. Toen gingen de talenten er te makkelijk over denken. De lange bal werd te veel gehanteerd en Nieuwerkerk had het betere spel en de talenten liepen achteruit. Niet veel later was er een Nieuwerkerkse combinatie door het midden en de spits stond vrij voor de keeper. Deze twijfelde niet en passeerde beheerst Sem. De hele verdediging protesteerde wegens buitenspel, maar dit was het niet. Het spel werd er niet beter op, maar toch kwamen er kansen. Een bal voor het doel van de tegenstander caramboleerde vele kanten op, maar Lukas wilde hem tot drie maal toe niet inschieten. Na een kaats of vijftien, was het Thomas die de bal wel een goed zetje gaf en via een Nieuwerkerks been belande de bal in het doel.

In de rust was er voor de trainers bijna te weinig tijd om alle puntjes op de juiste plekken te zetten. Er werd duidelijk gemaakt dat er geen kampioenen aan het werk gezien waren. Om dit te willen worden, diende er uit een ander vaatje getapt te worden. De jongens waren hier ook van bewust en met goede moed werd de tweede helft ingezet.

Thomas was in de eerste helft al van de spits positie, naar de rechts buitenpositie verplaatst. Dit omdat er bij de linksachter van Nieuwerkerk veel ruimte te halen was. In het verleden,Thomas heeft in de E bij deze jongens uit Nieuwerkerk gevoetbald, was er al de nodige spanningen tussen de back en Thomas. Iets wat de leiding pas achteraf hoorde. Hij was zelf dan ook van mening om niet onder te doen voor zijn directe tegenstander. In een duel aan de zijkant gaf hij een stevige bodycheck en zo zijn visitekaartje af. Met de mededeling van, pak hem zo maar terug, probeerde de trainers van de gasten de tranen bij de verdediger onder bedwang te houden. Enkele minuten later was hij Thomas ook al weer kwijt. In zijn actie om de bal terug te veroveren, haalde hij hem onderuit en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Thomas bewees hier het tegendeel van wat er over een pingel beweert wordt en verzilverde deze kans zelf. De talenten gingen goed door en gaven de gasten weinig kansen meer. Jelmar strooide met schitterend pasjes wat tot applaus leidde aan de kant en bij de leiding. Hij raakte zelf nog de buitenkant van de paal, wat gezien zijn spel wel een doelpunt waard was. Met een laatste signaal van de scheids  bleven de drie punten in Oudewater.

Met het spel van de tweede helft, kunnen de talenten volgende week met goede moed op bezoek in Schoonhoven voor het cruciale duel tegen de nummer drie. Als ze deze wedstrijd tot een goed einde weten te verwerken, komt de titel wel erg in zicht.

Het goede spel is niet alleen binnen de gemeentegrenzen gebleven. FC Utrecht heeft de talenten zelfs opgemerkt en gevraagd of de talenten op 1 april (is echt geen grapje) mee willen doen aan het FC Utrecht On Tour Latje Trappen. In de rust van FC Utrecht – Willem II mogen ze hun kunsten in de Galgenwaard komen vertonen.