De kogel is door de kerk! Afgelopen zaterdag was de maat vol bij de veteranen. Het vermaledijde team heeft inmiddels zoveel tegenslagen moeten verwerken dat het jongste lid van de staf, die verantwoordelijk is voor de technische zaken,  niet meer te handhaven was. De GGL zoals hij zich graag wil laten noemen of McManus zoals u wilt, heeft het volledig verbruid bij zijn spelers. De uitwedstrijd tegen Gouda waren slechts 11 spelers op komen dagen en het is dat patatbakker Gert Kats bereid was gevonden om in de goal te staan, anders was het team niet eens compleet geweest. Werkelijk alles ging fout tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk stond er een beschamende 9-1 nederlaag op het digitale wedstrijdformulier. Thuis gekomen vertelde de inmiddels ontslagen leider dat hem geen blaam trof en dat het verlies volledig te wijten was aan de strapatsen van de scheidsrechter. Ook keeper Kats zou de coach in de steek hebben gelaten. Oud eerste-elftalspelers Ron Stalvord, Gerard Miltenburg, Fijke Achterberg en Ron Oostrom – zij zaten aan de stamtafel in de FCO-kantine – pikten deze uitleg niet. Van der Klis werd gesommeerd direct de eer aan zichzelf te houden. Hij zou een regelrechte schande zijn voor de nog jonge vereniging.  Zaterdagavond is na ampel overleg tussen leider Konings en voorzitter van Aart besloten de voornoemde Oude Singeltelg zijn congé te geven.

De voetbalvereniging FC Oudewater uit Oudewater zoekt daarom met ingang van 1 april a.s.  een:

Coach/assistent scheidsrechter

Nadrukkelijk wordt aan vrouwen gevraagd om ook te solliciteren. Bij geschiktheid zal de keuze zeker op het vrouwelijk geslacht vallen.

De sollicitant moet beschikken over stalen zenuwen en een sterk hart. De nieuwe coach is verplicht op de woensdagavond (trainingsavond) aanwezig te zijn. De vaste stamgasten Gerard Miltenburg, Fijke Achterberg, Hans Sas en de spelers van ons veteranenteam bespreken wekelijks de stand van zaken in de politiek en het betaalde voetbal. De mannen op leeftijd vliegen elkaar regelmatig in de haren en de nieuwe coach wordt geacht e.e.a. in samenwerking met coach Konings in goede banen te leiden. Een MBO-diploma agogisch medewerker GGZ  is dan ook een pré.

De nieuwe leider moet beschikken over goede taalvaardigheden en heeft op de CITO-scores groep 8 minimaal een III  gescoord met Spelling, Begrijpend lezen en Technisch lezen. Rekenvaardigheid op niveau II is noodzakelijk. Het tellen tot 11 is daarbij essentieel.

Hij of zij moet beschikken over een uitstekende drinkvaardigheid. Bij de diverse horecagelegenheden zal worden nagegaan of tenminste één maal per weekend in gepaste dronkenschap wordt doorgebracht.

De nieuwe coach heeft minimaal twee scheidingen achter de rug.

De man of vrouw die houdt voor Nederlandstalige muziek, Skihutmuziek of wat dies meer zij kunnen fluiten naar de functie en hoeven derhalve niet te solliciteren.

De zaterdag – wedstrijddag – is de  coach verplicht om 11.00 aanwezig te zijn. Hij/zij  tekent de absentielijst  en regelt achtereenvolgens de opstelling, wissels, de voetbalkleding, de thee, het kratje bier na afloop en maakt wekelijks een  praatje met de dames 1 van de FCO.

Na 18.00 zijn de kannen nog altijd goed gevuld, maar  de spelers zijn inmiddels dronken naar huis gestuurd. Tot zeker 19.30 worden de bejaarde supporters van het 1e elftal opgevangen.  Een bezoekje aan een  bruin café na sluitingstijd is geen verplichting, maar wel een pré.

U krijgt tot 24 maart de tijd te reageren. Woensdag 1 april is de inauguratie van de nieuwe coach.

In de sollicitatiecommissie zitten:  J. Konings (namens de mannen),   R. van Raay (namens de vrouwen), D. Pijper (namens de horeca),  K. Verboom (namens de OVS-bloedgroep) en K. van Kuik (namens de Unio-bloedgroep)