Beste leden, supporters, sponsoren en andere belangstellende

Naar aanleiding van het verlengen van de maatregelen door het kabinet gisteren heeft de KNVB gisterenavond het besluit genomen om de hele competitie 2019/2020 te schrappen.

Hieronder een deel van de tekst die wij ontvingen van de KNVB:

” Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten hebben we ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. We weten dat elk besluit pijn zal doen, afhankelijk van de plek waarop een team op de ranglijst stond. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen – zoals gebruikelijk – inschrijven voor het gewenste niveau.”

Hoewel we allemaal dolgraag de velden weer op willen, hoop we dat iedereen begrijpt dat zolang dit niet veilig kan het gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.

Zolang de maatregelen gelden blijft het verbod op het aanwezig zijn op sportpark Markveld (met uitzondering de leiders en kinderen van de YellowBellies gedurende de openingstijden) gehandhaafd!

Houd afstand, blijf gezond en let een beetje op elkaar!

Bestuur FC Oudewater