Coronamaatregelen voetbal m.i.v. dinsdag 29 september 18:00 uur (update zaterdag 03-10-2020 10:15)

Naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond 28-09-2020 gelden, naast de onderstaande protocollen, de volgende algemene aanvullende maatregelen bij FC Oudewater

 1. De kantine is gesloten, dat geldt voor trainingsavonden en wedstrijddagen;
 2. De kleedkamers zijn open, echter er geldt een max aantal spelers van 6 per kleedkamer. Ieder team krijgt 1 kleedkamer, omkleden voor en na de wedstrijd kan dus in ” ploegen”. Kom zoveel mogelijk omgekleed en gebruik de kleedkamer alleen voor het opslaan van tassen. Er kan niet gedoucht worden!
 3. Voor zover mogelijk (bezetting) zal de thee en limonade voorziening in de rust door blijven gaan;
 4. Er zijn geen bezoekers toegestaan bij (oefen) wedstrijden en trainingen;
 5. Teams die klaar zijn met het spelen van een wedstrijd dienen zo snel mogelijk Sportpark Markveld te verlaten. Volgens de bestaande NOC*NSF protocollen worden spelers na hun wedstrijd gezien als bezoekers. Vandaar deze maatregel! Blijf dus niet hangen.
 6. Het meenemen van eigen bier of sterke drank naar het sportpark was en is verboden! Voor thuisspelende seniorenteams zal bij constatering door het bestuur een passende maatregel worden genomen.
 7. Voor jeugdteams (t/m 17 jaar) die FC Oudewater bezoeken voor een wedstrijd, geldt dat de ouders die rijden worden gezien als teambegeleiding. Zij vallen niet onder de regels voor toeschouwers en mogen dus blijven kijken naar de wedstrijd. Hiervoor geldt wel de 1,5 meter regel. Bij FC Oudewater geldt dat ouders (ieder apart) bij een staander van de afrastering rondom het veld moeten staan. Neem geen extra toeschouwers mee naar de wedstrijd!
 8. Voor thuisspelende ploegen geldt dat de ouders NIET onder de teambegeleiding vallen. Laat uw kind omgekleed (en bij voorkeur op voetbalschoenen) naar de wedstrijd komen, indien hij/zij hulp nodig heeft bij het omkleden. Ouders die kinderen naar FC Oudewater brengen, moeten de kinderen voor het toegangshek afzetten. Daarna worden ze door de trainer/coach opgevangen. Na afloop van de wedstrijd kunnen de kinderen weer bij het toegangshek worden opgehaald.
 9. Voor alle spelers vanaf 18 jaar geldt dat op het terrein voor iedereen geldt dat je 1,5 meter van elkaar af loopt, staat of zit. Blijf niet onnodig in het clubgebouw hangen, verblijf daar zo kort mogelijk.
 10. Ook in de dugout geldt voor reservespelers 1,5 meter, hetgeen betekend dat er maar 2 spelers in de dugout kunnen zitten. De rest staat op 1,5 meter van elkaar buiten de dugout. In de dugout zitten met meer spelers mag alleen wanneer iedereen een mondkapje draagt.
 11. Het coronateam zal diensten blijven draaien om voorlichting te geven en toezicht te houden op de naleving van de maatregelen.
 12. Wij vragen uw begrip en wijzen u erop dat wanneer u het Sportpark Markveld betreedt u kiest voor het conformeren aan bovenstaande maatregelen.

Het coronateam FC Oudewaterzater