Rijnvogels, fc VR3 0 – 4 Oudewater VR1

De wedstrijd van de dames 1 op zaterdag 5 september vond deze keer plaats in Katwijk. De dames mochten de tweede bekerwedstrijd spelen tegen de dames 3 van de club Rijnvogels. Na een lange autorit van 55 minuten mocht FCO zich klaarmaken om het tegen de dames uit Katwijk op te nemen. Voor deze wedstrijd had coach Wilco van Groeningen vijftien dames geselecteerd die de wedstrijd zouden gaan spelen.

Na de aftrap bleek al vrij snel dat FCO de betere ploeg was in deze wedstrijd. De bal bleef, op een aantal uitzonderingen na, de hele tijd op de helft van Rijnvogels. Het duurde ook niet lang of er kwamen een hele hoop kansen voor de spitsen van FCO om te scoren. Helaas was de afronding op doel door FCO vaak slordig en werden veel ballen in de handen van de keeper of over/naast het doel van Rijnvogels geschoten. Toch bleef Oudewater volhouden en hield Oudewater praktisch constant balbezit. De verdediging van Rijnvogels was niet opgewassen tegen FCO en FCO kwam steeds makkelijk langs de verdediging. Uiteindelijk is het gelukt om er een doelpunt uit te slepen en stond het aan het einde van de eerste helft 0-1.

Na de rust was FCO net als in de eerste helft direct sterker dan Rijnvogels. Oudewater maakte uitstekende combinaties en bleven met de bal bijna constant op de helft van Rijnvogels. Het duurde niet lang voordat het tweede doelpunt viel. De stand was nu 0-2. Nog steeds waren sommige afrondingen door FCO op het doel van Rijnvogels slordig, waardoor er een aantal doelpunten uitbleven. Maar een aantal kansen werden goed benut. Er volgden nog twee doelpunten voor FCO en de wedstrijd eindigde met een 0-4 overwinning voor de dames van FCO.

De dames van FCO hadden meer uit deze wedstrijd kunnen halen. Het doelsaldo had hoger gekund. Desalniettemin hebben de dames mooi voetbal laten zien en laten zien dat ze het in zich hebben om het komend seizoen ver te gaan schoppen.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 12 september, de dames 1 speelt dan om 10.30 uur uit tegen DWO.

Opstelling: Bibian ter Burg, Channah Sieling, Ellen Makker, Estelle van Setten, Eva Kwant, Iva van der Wilk, Melissa Cornelissen, Milou Boogert, Monica Kösters, Nova de Goeij, Rosanne Zijerveld-Bader, Rosan Stekelenburg, Sanne Kemp, Saskia van den Hoogen, Sophie Uittenboogaard.