De dames van het eerste mochten 25 januari 2020 het veld betreden in Waddinxveen om tegen Be Fair een wedstrijd te spelen. De dames van Be Fair hebben in deze competitie maar vier doelpunten gemaakt in totaal, dus FCO moest de winst vandaag mee naar huis nemen. Ondanks dat FCO een schaars aantal speelsters had, was er een sterke opstelling gemaakt door coach Raymond Lantinga.

FCO nam de aftrap en was direct de betere partij. Be Fair werd er compleet uitgespeeld door FCO en de ene na de andere kans op het doel van Be Fair kwam. Helaas schoten de dames van FCO in de afwerking wat tekort en kwamen de doelpunten maar niet. Ondanks de snelheid van Channah Sieling en leenspeelster Milou Boogert werden de kansen niet omgezet in doelpunten.

Gelukkig kwamen diezelfde kansen niet voor Be Fair op het doel van FCO. Op een aantal keer na is het de voorhoede van Be Fair in de eerste helft niet gelukt om door de achterhoede van FCO te komen. Door een sterke strategie van Raymond Lantinga lukte het de dames van FCO om Be Fair niet teveel te laten spelen op hun helft en FCO was in verdedigend opzicht sterk. Door mooi combinatiespel tussen de middenvelders Estelle van Setten, Justa de Koning, Bibian ter Burg en Rosan Stekelenburg kwam de bal meerdere malen dichtbij het doel, maar de afwerking was niet daar. In de eerste helft zijn er geen doelpunten gevallen.

Na de rust was het duidelijk dat er in de sterke 4-4-2 formatie moest worden gespeeld. Er mochten geen aanvallers van Be Fair in de buurt van het doel van FCO komen. FCO speelde, mede door deze sterke opstelling, de speelsters van Be Fair makkelijk uit en kregen de bal vaak bij de voorhoede van FCO. Uiteindelijk lukte het Estelle van Setten om de bal in het doel van Be Fair te krijgen. De opluchting was duidelijk te merken bij de dames uit Oudewater. Halverwege de tweede helft stond het eindelijk 0-1 voor FCO. Door deze voorsprong leken de dames van FCO weer helemaal wakker te zijn. Er mocht hoe dan ook niet gescoord worden door Be Fair en de winst moest meegenomen worden naar Oudewater. De laatste 25 minuten werd er goed verdedigend gespeeld. Op een keer na zijn de dames van Be Fair niet in de buurt gekomen van het doel van FCO. De verdediging van Sanne Kemp, Alissa Verwoerd, Kiki Altena en Sophie Doeland was sterk genoeg om Be Fair uit de buurt van het doel van FCO te houden. FCO speelde beter dan Be Fair. Ook Hannah van den Berg bleek deze wedstrijd op het middenveld een onmisbare speelster te zijn.

Uiteindelijk hebben de dames van FCO de drie punten kunnen meenemen naar Oudewater en is de eerste winst van 2020 voor de dames een feit. Het vertrouwen bij de dames is terug. Deze wedstrijd is er eentje voor de dames om trots op te zijn.

Opstelling: Jessica de Wit; Kiki Altena, Sophie Doeland, Sanne Kemp, Alissa Verwoerd; Rosan Stekelenburg, Estelle van Setten, Bibian ter Burg, Justa de Koning; Milou Boogert, Channah Sieling.