Wederom werd er door de talenten angstvallig naar buiten gekeken. Nadat de site van de club werd geraadpleegd en met de wetenschap dat er op kunstgras zou worden gespeeld, kon de fiets gepakt worden en de weg naar sportpark Markveld aangevangen worden. Met vermoeide ogen kwamen de kids de het clubgebouw binnen. De avond daarvoor was er een disco in het clubhuis voor de jeugd georganiseerd en de sporen hiervan waren op de gezichten af te lezen. Nadat er was geïnformeerd naar de laatste liefdesperikelen en de geruchten over een vermeende zoenpartij van een verdediger op de avond voorafgaand aan deze zaterdag, begaven de talenten zich naar de kleedkamer. Deze dag kwamen de beste D pupillen van Schoonhoven op bezoek in Oudewater. De eerste wedstrijd van de JO13-1 dit seizoen was ook tegen deze tegenstander. Het betrof een oefenwedstrijd te voorbereiding op het bekerseizoen. Na een slechte eerste helft werd deze wedstrijd met een betere tweede helft door de jongens met 3-2 gewonnen. Later namen de Schoonhovenaren revanche in de beker en trakteerde de jongens op een 1-4 nederlaag. Er was dus wel wat recht te zetten door de jongens.

Nadat de bespreking was geweest, werd er met frisse moed het veld betreden. En dit had niet alleen met de buitentemperatuur te maken. De talenten begonnen met grote inzet. Er werd goed de duels ingegaan en dit resulteerde na vier minuten in het eerste schot op doel. De bal van Matisse kon echter redelijk eenvoudig gevangen worden door de goalie van Schoonhoven. Enkele minuten later was er een combinatie tussen Daan en Thomas en werd er door de eerst genoemde de bal vanaf de achterlijn voorgegeven. Helaas kon de bal door Jelmar niet doeltreffend worden afgewerkt. Ook het tweede schot van Matisse kon door de keeper gevangen worden. Halverwege de eerste helft stuurde Matisse Daan weg oprechts. Via Jelmar kwam de bal bij Thomas. Zijn schot kwam op de paal en Zegert kwam daarna een stapje tekort voor de rebound. Schoonhoven was nog niet erg gevaarlijk geweest, maar nu moest Mark aan de noodrem trekken en resulteerde dit in een pingel voor de bezoekers. Sem zat er nog met zijn vingers aan maar dit was niet genoeg. De druk werd door de geelbuiken opgevoerd en twee minuten voor de rust paste Matisse naar Thomas. De spits draaide weg en ging over de been van de tegenstander. Penalty was wat volgde. De mogelijkheid werd resoluut door Thomas tegen de touwen geschoten. In de rust werd de inzet geprezen. De posities konden beter ingevuld worden, waardoor er meer ruimte moest ontstaan.

Dit werd de tweede helft wel duidelijk. Helaas werd dit beter bespeeld door de zilverstedelingen. Binnen zes minuten stond de 1-3 op het bord. Eerst was Sem M te laat en kon zijn tegenstander de 1-2 binnen tikken. Iets later twijfelde Mark en Corné over wie de bal zou wegschieten. Sem B kwam ook te laat en de achterstand was een feit. Er werd langs de lijn al over een discoverbod gesproken, want bij fitte spelers zou dit niet kunnen gebeuren. De moed werd echter niet opgegeven en binnen de minuut ging Thomas al weer op de keeper af. Deze stelde niet teleur en de aansluitingstreffer lag in het doel. De druk werd verder opgevoerd en na acht minuten voltooide Thomas zijn hattrick. Schoonhoven werd niet echt meer gevaarlijk, mede door de goede inzet en de talenten roken bloed. Acht minuten voor tijd ging Thomas voor de derde maal alleen op de keeper af. Met de nodige meters al in de benen kon hij deze mogelijkheid wel langs de keeper, maar niet tussen de palen krijgen. Volgens de trainers was hij echter de enige die de laatste er in kon krijgen, want de meeste talenten hadden, zoals het leek, hun dansschoenen nog aan. Laat in de tweede helft was er een corner voor de pupillen. Nadat Wessel de plek van Corné had overgenomen, ging de laatste man mee naar voren. Dit had vorige week ook succes en je weet maar nooit. De corner van Jelmar bereikte de lange verdediger echter niet en kwam via een kluts bij Daan. Hij nam de bal aan en schoot met zijn chocolade been op doel. De Schoonhovense keeper kon zijn vingers er tegen krijgen maar dit was niet genoeg. De explosie van emotie en vreugde die volgde was nog groter als de week ervoor. De hele leiding was ook nu binnen het veld te vinden. Met nog twee minuten op de klok werden alle laatste krachten naar boven geroepen om de drie punten in Oudewater te houden. Er werd nog een klein kansje weggegeven door Corné en Mark omdat deze beide de bal niet weg wilde trappen. Sem B was gelukkig op tijd en de overwinning was een feit. Zo bleek afgelopen zaterdag dat er met minder voetbal maar met veel inzet ook een positief resultaat te halen is. Met zes punten voorsprong op de nummer twee Esto, staan de talenten er goed voor.

Mocht u deze wedstrijd tot uw spijt niet hebben kunnen bijwonen, is er dinsdagavond de 24ste een nieuwe kans. Dan komt de runner-up op bezoek. De talenten trappen om zeven uur af op sportpark Markveld.