Foreholte 1 – FC Oudewater 1   2 – 0

Zoals de laatste weken gebruikelijk stond er alweer een soort finale op de playlist van vandaag. Voor beide teams stond er de mogelijkheid tot het bereiken van nacompetitie voor promotie op het spel. Echter de thuisploeg liet dienaangaande veel meer de wil tot winnen zien dan de bezoekers uit Oudewater. Uiteindelijk zou Foreholte een van de weinige zo niet het enige team zijn dat de Oudewaternaren twee keer kon verslaan. De Oudewaterse elf oogden vermoeid, iets wat je al een beetje bij de warming-up kon constateren. Ondanks dat het zwaar was is het uiteindelijke doel om een stabiele middenmoter te zijn gehaald, toch een compliment waard naar de promovendus.

De eerste vijf minuten leken een open strijd te gaan geven met snelle aanvallen richting de beide doelen. Het ging inderdaad best wel erg snel want binnen nog geen zeven minuten was het Rick Brabander, ook de uitblinker in het eerste treffen tussen beide elftallen, die van een rommelige verdedigende situatie achterin gebruik maakte en de 1-0 tegen het Oudewaterse net deed belanden (7e min.).  Na een minuutje of twintig veroorzaakte een diepe bal richting het doel van Piet Meeuwissen de mannen uit Voorhout de nodige paniek, de Oudewaterse voorwaartsen waren echter niet alert genoeg. Kort hierna waren Sam Lemmers (hard schot) en Boyd Slobbe degenen die wel alert waren. Slobbe was uiteindelijk de man die zijn armen omhoog kon steken, zijn kopbal was zo simpel dat hij er zelf van schrok, er stonden vier Oudewaternaren bij en keken er naar (2-0, 27ste min.) toen was het toch de FC uit Oudewater die wat meer ten aanval trok. Een mooie combinatie stokte op het laatste moment en een hele snelle en felle aanval daarna eindigde niet in de op dat moment verdiende aansluitingstreffer.

Met Tim Goes voor Sven Rietveld (was niet echt pik fit), en Sebastiaan Evers voor Sjoerd Wiltenburg begon Oudewater aan de tweede helft. Ook de opdracht voor Bart Griffioen loog er niet om, “Bartje gewoon blind gaan……….” was datgene wat de Oudewaterse aanvaller meekreeg. Nadat de andere Bart (Meuleman) eventjes een keiharde schuiver van Joost Jansze onschadelijk maakte en invaller Goes bijna het doel trof, alsook Kick van Zuijlen wiens keiharde pegel over het Voorhoutse doel vloog was het duidelijk< Foreholte zakte wat terug in de hoop minimaal één punt veilig te stellen. Doelman Meeuwissen verstoorde de scoringsdrang van Tim Goes en Venhof zag een Oudewaterse inzet door een Voorhoutse verdediger van de lijn gehaald worden. Het zat de Oudewaternaren ook niet echt mee, maar de overwinning en het plaatsen voor de nacompetitie van Foreholte was terecht. Oudewater kan uiteindelijk terug kijken op een verdienstelijk seizoen!

Opstelling Oudewater:

Bart Meuleman, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Kick van Zuijlen, Walter van der Neut (Lars Janmaat), Sjoerd Wiltenburg (Sebastiaan Evers),  Menno Venhof, Sven Rietveld (Tim Goes), Ivo Anbergen, Bart Griffioen.