Op 1 juni wonnen de meiden van de MO17-1 de Bekerfinale van de KNVB. Hierna stond de volgende uitdaging voor de deur; het internationaal toernooi in Maastricht. Vrijdagmiddag vertrokken de eerste auto’s naar het scoutinggebouw in Bunde waar de meiden van de MO17-1 het voetbalweekend verbleven. Na een gezellige en late avond stond zaterdagmorgen om 9.00 uur de eerste poule wedstrijd op het programma tegen Purmersteijn uit Nederland. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Om 10.10 uur stond de 2e wedstrijd tegen SV Obersulzen uit Duitsland gepland. Deze wedstrijd ging iets minder goed en er werd uiteindelijk verloren met 1-0. Ondertussen waren de meeste ouders en andere familie gearriveerd om de speelsters aan te moedigen bij de wedstrijden. De 3e poule wedstrijd moesten de meiden het opnemen tegen de Zwitserse formatie Team Gurbertal. Binnen de 2 x 15 minuten en een pauze van 5 minuten werden de Zwitsers met 4-0 van het veld geveegd. De eerste speeldag zat er op en de meiden werden 2e in de poule. Dit bracht de meiden bij de beste 8 van het toernooi. Ingrid en Henk hadden een heerlijke lunch bereid in het scoutinggebouw. Nadat de buikjes vol waren van de speelsters en de leiding werd er nog een activiteit ondernomen. Deze activiteit was een avontuurlijke, spannende en gezellige Fort Boyard-achtige doolhoftocht in de Sibbergroeve, 40 meter onder de grond. In de grot moesten de meiden in twee groepen opdrachten uitvoeren en hindernissen bedwingen om zo snel mogelijk de uitgang te vinden.

Na dit uitje gingen wij met zijn allen weer naar het scouting gebouw, waar de meiden zichzelf opknapten en de leiding aan de slag ging met de voorbereidingen van de barbecue. Alle supporters van FC Oudewater waren uitgenodigd.

Na een gezellig samen zijn en een heerlijke barbecue gingen de leiders en de speelsters hun mandje in. Voor sommigen een korte nacht door het gezellige kletsen of een lek luchtbed. Na een heerlijk ontbijt en het opruimen van het scoutinggebouw gingen wij weer richting het toernooiterrein. Hier moesten de meiden spelen voor de plaatsen 1 t/m 8. De eerste wedstrijd moesten ze wederom tegen een Duitse club SC Munster. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 eindstand en dus moesten er pingels genomen worden. Ze werden uiteindelijk het beste genomen door de meiden van FC Oudewater. Dat bracht de meiden dus door naar de halve finale. De halve finale werd gespeeld tegen de uiteindelijke toernooiwinnaar SG Haitz 08 uit Duitsland. De uitslag van deze wedstrijd werd 2-2. En ook nu mochten er weer pingels genomen worden. Helaas voor FCO, verloren zij deze keer. De meiden van de MO17-1 moesten zichzelf nog 1 keer opladen om voor plek 3 en 4 te spelen tegen FC Kussnacht uit Zwitserland. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijk spel (1-1) en weer werden er pingels genomen. Jammer genoeg konden de meiden de serie pingels niet naar hun hand zetten en werden ze uiteindelijk 4e van het toernooi. Een internationaal toernooi waar wel 16 clubs aan deelnamen. Nadat de meiden opgefrist waren en genoten hadden van een ijsje werd de terugreis ingezet naar Oudewater. In IJsselstein werd nog een tussenstop gemaakt bij de Mac Donalds. Moe en voldaan stonden de ouders hun dochters op te wachten om ze mee naar huis te nemen en onder de wol te stoppen.
De leiding willen de meiden van FC Oudewater MO17-1, de ouders en de opa en oma van Jill bedanken voor het leuke en gezellige weekend.
Wij willen ook de sponsoren bedanken voor het sponseren van de bekerfinale, het feest erna, het internationaal toernooi en het fantastische weekend in Maastricht.

Kevin, Ingrid, Henk en Mark