In de afgelopen maanden is het FC Oudewater-bestuur (hoewel nog niet officieel) al druk doende geweest met de nieuwe club. De minst interessante vorderingen zijn wel allerlei administratieve zaken die moeten gebeuren, zoals het digitaal samenvoegen van ledenbestanden, het opstellen van nieuwe statuten, een nieuw huishoudelijk reglement, het organiseren van de boekhouding en het afstemmen van lopende contracten. Veel interessanter is natuurlijk wat er op voetbalgebied gebeurt.

Jeugdteams

Er wacht ons een prachtige uitdagingen om alle jeugdteams van beide verenigingen samen te voegen. Dat willen we graag met zo veel mogelijk zorg doen. Daarom gaan we vanaf 2 mei vier weken lang samen trainen en partijtjes spelen. Zelfs FC Utrecht heeft al toegezegd dat ze ons gaan helpen bij het selecteren van talent voor alle teams van FC Oudewater. Een belangrijke doelstelling van de fusie is, dat we alle kinderen zo veel mogelijk op hun eigen niveau willen laten voetballen. Dan beleef je immers het meeste plezier aan het spelletje. Rond half april komt het trainingsrooster van deze lentetrainingen op de websites te staan. Op 1 juli wordt de teamindeling op de website bekend gemaakt.

Selectie

Natuurlijk is de samenstelling van de selectie van FC Oudewater1 en 2 (en op termijn 3) ook belangrijk. Eerder al werd bekend dat Harry Akkermans de nieuwe hoofdtrainer gaat worden. Harry komt uit Rotterdam en was eerder trainer bij o.a. VVOR, Zwaluwen en SC Feyenoord. Bij die laatste club deed hij ervaring op met hetzelfde wat hem bij ons te wachten staat: De overstap naar de zaterdag en daarmee de nieuwe start in de 4e klasse.

Uiterlijk

Ook uiterlijk zal er het komende seizoen veel veranderen. De nieuwe tenues zijn besteld en GoSport is druk bezig om het – speciaal voor FC Oudewater ontworpen – clubshirt op tijd in de tassen te hebben. Het clubhuis van (nu nog) Unio krijgt een nieuwe kleur voor het plafond, een interieurarchitect is bezig met het verder sfeervol verfraaien van de binnenkant en aan de buitenkant zal straks de nieuwe naam en het nieuwe logo op de gevels prijken.

Website

Ook het digitale gezicht van FC Oudewater krijgt vorm. De website is bijna klaar en zal voor eind april worden gepubliceerd. In eerste instantie zullen de website van beide verenigingen tot juni ‘in de lucht blijven’ daarna verhuist alle informatie naar www.fcoudewater.nl. Deze site is – in vaktermen – ‘responsive’ en dat betekent dat hij er op je telefoon uitziet als een app. Voor alle schermen (PC, laptop, tablet, mobile) past de site zich aan, zodat als optimaal leesbaar en vindbaar blijft.

Sponsors

De ING en Kiremko hebben aangegeven dat zij graag bij FC Oudewater doorgaan als hoofdsponsor van de selectie en de jeugd. We hopen dat onze overige sponsors even veel zin en vertrouwen hebben in FC Oudewater als wij.

Vrijwilligers

Uiteraard drijft ook FC Oudewater straks op honderden vrijwilligers, speciaal daarvoor hebben we bestuurslid Gert Koffeman aangesteld. Hij zal binnenkort alle toekomstige leden van FC Oudewater benaderen met de vraag voor welke vrijwilligerstaak ze inzetbaar zijn. Reageer massaal! Vele handen maken licht werk.