Na de monsterzege van vorige week stond er vandaag alweer een uitwedstrijd op het programma, op sportpark Mijzijde in Kamerik tegen de plaatselijke JO17-1. Met dezelfde 14 spelers als een week eerder werd aan de wedstrijd begonnen, onder toeziend oog van de chauffeurs en 2 meegereisde supporters.

Al in de eerste minuut had FC Oudewater op voorsprong kunnen komen, de vrij voor het doel gezette Mees kon het leder helaas niet langs de keeper schieten, die nog met de benen redding kon brengen. 5 Minuten later was het weer onze spits die voor gevaar zorgde, handig kapte hij zijn tegenstander uit, maar zijn inzet met links was niet hard en nauwkeurig genoeg en verdween in de handen van de doelman. FC Oudewater bleef druk zetten op het vijandelijke doel, maar wist de kansjes niet te benutten. Een schot van Kel na een corner (ruim naast) en een kopbal van Mees (ook een metertje naast) waren in het eerste kwartier de belangrijkste wapenfeiten. In de 14e minuut was Mees bijna succesvol, hij onderschepte een slecht genomen achterbal, maar zijn schot was te zwak om de doelman te verontrusten. Het goed hard inschieten van de bal bleek voor meerdere spelers een probleem, ook Pascal zag zijn te slappe inzet in 2 instanties gekeerd worden. Toch zou de voorsprong er komen. De bal werd op het middenveld veroverd op de tegenstander en gelijk werd Koen op rechts in de diepte aan het werk gezet. Hij haalde goed de achterlijn en zijn messcherpe voorzet werd door Mees half glijdend tegen het net geknald (0-1, 16.) Na deze goal kabbelde de wedstrijd een beetje voort, zonder echt heel grote kansen voor een van beide teams. FC Oudewater gaf achterin niets weg en ook de Kamerikse verdediging deed zijn werk naar behoren. 10 Minuten voor rust was daar toch nog een Oudewaterse opleving. Danny werd op zo’n 25 meter van het doel onderuit gehaald en de daaropvolgende directe vrije trap van Kel kon door de goalie ternauwernood uit de hoek worden geplukt. In de 35e minuut had Danny de score kunnen opvoeren, maar hij raakte Koens voorzet van rechts maar half en zag zijn schot gepakt worden. Ook een schot van Casper vanaf de rand van het zestienmetergebied vond het net niet en suisde naast. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een verdiende, maar te kleine voorsprong. Achterin zat het gelukkig potdicht, Kamerik wist in de eerste helft niet één schot op het Oudewaterse doel te produceren.

Met 3 verse veldspelers (de spelers krijgen allemaal evenveel speelminuten, dus iedereen zit even vaak op de reservebank) werd aan de 2e helft begonnen. 2 Minuten na de hervatting werd de tegenstander voor het eerst gevaarlijk, uit de eerste Kamerik-corner van de wedstrijd werd hard ingekopt, maar de bal verdween een metertje over de dwarsligger. Uit de daaropvolgende achterbal belandde de bal bij Haroune, die Jur op links diep stuurde. Die speelde zijn mannetje voorbij en legde de bal mooi breed op de meegelopen Danny, die van dichtbij de 0-2 op het scorebord zette (0-2, 43.) Balverlies in de FCO-defensie leidde iets later tot een kans voor de Kamerik-spits, maar zijn schot mistte de juiste richting en ging ruim naast. In de tegenaanval was het Danny die die de keeper tot een goede redding dwong, zijn inzet leverde helaas geen doelpunt maar slechts een hoekschop op. Dezelfde twee spelers waren in de 50e minuut weer de hoofdrolspelers. Nogmaals was het de Kamerikse keeper die een schot van Danny, na een voorzet van Mike, uit zijn goal wist te houden. Kamerik was sporadisch gevaarlijk, een uitbraak aan de linkerkant werd gevolgd door een schot van een Kamerik-middenvelder, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor keeper Juran. De doelman van Kamerik was vandaag zeer goed in vorm. Halverwege de tweede helft wist hij, na een scrimmage in het doelgebied, 3 opeenvolgende doelpogingen van FCO uit zijn doel te houden en de vierde keer plukte hij de bal van de voeten van Koen. Iets later had de 3e FC Oudewater-goal eigenlijk een feit moeten zijn. Jur liet op links zijn directe tegenstander de hielen zien en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd echter van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Kamerik was in de tegenaanval gelijk gevaarlijk, een schot van de spits zoefde 30 centimeter over de deklat. Maar ook FCO liet zich niet onbetuigd. Een voorzet van Mike bereikte het hoofd van de, voor de geblesseerde Haroune, weer ingevallen Mees en zijn kopbal leek de op het verkeerde been staande keeper te verrassen, maar met kunst en vliegwerk wist die zijn doel schoon te houden. Een paar minuten tijd werd de eindstand bereikt. Helemaal vrij op links kon Kel een afgemeten voorzet afleveren, die door de geheel vrijstaande Mees tegendraads werd ingekopt (0-3, 75.) In de resterende speeltijd was Kamerik nog eenmaal gevaarlijk, uit een vrije trap kwam de bal via de FCO-muur in de voeten van een Kamerik-speler, maar Tijs wist op de doellijn koppend redding te brengen.

Ons team staat nu (na pas 2 wedstrijden natuurlijk) op de eerste plaats in de bekerpoule. De volle winst, 6 punten uit 2 wedstrijden met een doelsaldo van 13-0. Volgende week dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd, om 14.30 uur spelen we tegen de nummer 2 op de ranglijst Alphense Boys JO17-4. Tot dan!