CSW – FC Oudewater  4 – 2

Ditmaal was het snel scoren geen optie op het kunstgrasveld in Wilnis, hoewel de Oudewaternaren wel alles in het werk stelden om dat te doen. Onder barre omstandigheden moest deze wedstrijd worden afgewikkeld, daar waar menigeen, lees supporters, liever thuis bleven. Zeker de FCO-fans onder de toeschouwers werden niet echt verwend. Een half uur lang dominant spel van de bezoekers en ook in de tweede helft een minuutje of twintig aardig spel, maar het mocht niet baten. Blunders achterin van de Oudewaterse aanvoerder en ook de doelman legden de uiteindelijke basis voor de overwinning van de Wilnissers. Een ietwat vreemde wisselregel, ooit door de KNVB ingesteld, werkte niet bepaald in Oudewaters voordeel.

De eerste minuten speelden zich dus hoofdzakelijk op de CSW-helft af. Het eerste echte gevaar kwam echter van Teun Gieling die hoog boven iedereen uitstak toen hij richting het Oudewaterse doel kopte, wel ging de bal naast. Hierna speelde Oudewater zich goed voetballend onder de druk van de tegenstander uit. Een schotje van Willem La Lau kon keeper Gök makkelijk pakken en de doelman plukte ook een bal van de voeten van Thomas Hoogenboom. Vele corners volgden elkaar op, de Wilnissers hadden hun handen vol om Oudewater van zich af te houden. Een “kromme” bal van de Oudewaterse nummer 9 miste maar net het Wilnisser doel en er was een reddende sliding voor nodig om een voorzet van Bart Griffioen onschadelijk te maken. Men zegt dat Sinterklaas niet bestaat, maar een van de Oudewaterse verdedigers gaf Ouhamad een onverwacht presentje, die pakte het cadeau met beide handen aan (1-0, 36ste min.).

Toen kort na de start van de tweede helft de 2-0 al viel was het eigenlijk wel even gedaan met de Oudewaterse ploeg. Tot wanhoop van de scheidende trainer Redel, hij gaat in het nieuwe seizoen een nieuwe uitdaging aan, vielen ook nog eens de 3-0 (57ste min.) en de 4-0 in de 61ste minuut mede door blunderen van bijna iedereen die op in en/of voor het Oudewaterse doel stond. Deze doelpunten vielen dus ondanks het toch redelijk matige spel van Michel Strating en Co.,  de Oudewaterse druk werd weer behoorlijk opgevoerd, mede door wat wissels. Inmiddels was Jesper van der Zwart behoorlijk zwaar geblesseerd van het strijdtoneel verdwenen, maar hij mocht niet meer vervangen worden omdat er al drie wisselmomenten waren geweest (3 spelers!), een wat vreemde regel overigens. Zijn opponent, invaller Sem Veerhuis, kon wel met rood vertrekken. Na een combinatie tussen Marc Oosterwijk en Sven Rietveld zorgde laatstgenoemde voor de 4-1 (65ste min.). Collega Ivo Anbergen maakte, op aangeven van de vorige doelpuntenmaker, de 4-2 (76ste min.). Oosterwijk had niet het zo gewenste geluk aan zijn zijde bij twee acties die doelman Gök danig in de problemen brachten.